Gruparile infractionale au dat mereu dovada de o determinare iesita din comun atunci cand a venit vorba de obtinerea de fonduri prin diverse metode de fraudare. Bancile au trimis o informare prin care doresc sa le atraga atentia clientilor cu privire la o noua tactica pusa in desfasurare de cei care isi doresc sa se imbogateasca de pe urma neglijentei altora.

Furtul de identitate este o practica des intalnita in randul infractorilor care urmaresc obtinerea de fonduri prin diverse metode de fraudare. In informarea trimisa de catre banci, gruparea mentionata tinteste persoanele cu functii de conducere.

“Prin furt de identitate, membrii acestor grupari infractionale abordeaza persoanele cu functii de conducere (manageri sau directori ai departamentelor financiare) ai companiilor, fie telefonic, fie folosindu-se de adrese de email compromise ale unor parteneri de afaceri sau furnizori si solicita schimbarea IBAN-ului unde urmeaza sa se faca plata unor contracte comerciale aflate in derulare.” se arata in informare.

Infractorii se documenteaza temeinic inainte de derularea unei astfel de campanii de fraudare, acestia strang cat mai multe informatii pentru a-si crede credibilitatea in ochii victimelor.

“Deseori aceste grupari detin si informatii confidentiale din interiorul societatilor fraudate sau partenerilor de afaceri, devenind astfel credibili in cadrul discutiei telefonice sau în email-ul prin care solicita schimbarea IBAN-ului.” informeaza bancile.

Asadar, daca primiti solicitari privind schimbarea IBAN-ului unde urmeaza sa efectuati o plata, Bancile va recomanda sa faceti verificari suplimentare prin care sa va asigurati ca solicitarea vine intr-adevar de la furnizorul sau partenerul dumneavoastra de afaceri.

Citeste si:
Ce a decis Curtea de Apel in dosarul fraudelor bancare
Ce a decis Curtea de Apel in...

Sursa foto: By ra2studio / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si