Gruparile infractionale au dat mereu dovada de o determinare iesita din comun atunci cand a venit vorba de obtinerea de fonduri prin diverse metode de fraudare. Bancile au trimis o informare prin care doresc sa le atraga atentia clientilor cu privire la o noua tactica pusa in desfasurare de cei care isi doresc sa se imbogateasca de pe urma neglijentei altora.

Furtul de identitate este o practica des intalnita in randul infractorilor care urmaresc obtinerea de fonduri prin diverse metode de fraudare. In informarea trimisa de catre banci, gruparea mentionata tinteste persoanele cu functii de conducere.

“Prin furt de identitate, membrii acestor grupari infractionale abordeaza persoanele cu functii de conducere (manageri sau directori ai departamentelor financiare) ai companiilor, fie telefonic, fie folosindu-se de adrese de email compromise ale unor parteneri de afaceri sau furnizori si solicita schimbarea IBAN-ului unde urmeaza sa se faca plata unor contracte comerciale aflate in derulare.” se arata in informare.

Infractorii se documenteaza temeinic inainte de derularea unei astfel de campanii de fraudare, acestia strang cat mai multe informatii pentru a-si crede credibilitatea in ochii victimelor.

“Deseori aceste grupari detin si informatii confidentiale din interiorul societatilor fraudate sau partenerilor de afaceri, devenind astfel credibili in cadrul discutiei telefonice sau în email-ul prin care solicita schimbarea IBAN-ului.” informeaza bancile.

Asadar, daca primiti solicitari privind schimbarea IBAN-ului unde urmeaza sa efectuati o plata, Bancile va recomanda sa faceti verificari suplimentare prin care sa va asigurati ca solicitarea vine intr-adevar de la furnizorul sau partenerul dumneavoastra de afaceri.

Sursa foto: By ra2studio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri