Misu Negritoiu, fost sef al ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) si fost CEO al ING Bank, a devenit senior advisor in cadrul EY Romania, una dintre cele mai mari firme de consultanta si audit din piata locala, parte a BIG4.

Potrivit unui comunicat transmis de EY, Negritoiu va oferi din functia de advisor consultanta pentru tranzactii si va sprijini dezvoltarea strategiei de piata a EY, la nivel local, dar si international.

Misu Negritoiu a detinut functii executive, atat in sectorul public, cat si in cel privat, in domeniul financiar-bancar - CEO al subsidiarei ING Bank din Romania si presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF).

"Sunt onorat ca m-am alaturat echipei de profesionisti EY Romania si sunt convins ca voi contribui la proiecte de anvergura, pe plan local si regional. Cred ca, imbinand experienta mea cu cea a echipei, vom reusi sa obtinem rezultate semnificative, cu valoare adaugata atat pentru companiile pe care le deservim, cat si pentru EY", declara Misu Negritoiu.

Misu Negritoiu a fost revocat de Parlament din functia de presedinte al ASF pe 11 mai 2017, in urma unui raport prin care acestuia i se imputa modul in care ASF a gestionat criza de pe piata RCA din 2016. Misu Negritoiu a ajuns presedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv in Parlament numirea sa. Negritoiu a venit la conducerea ASF in locul lui Dan Radu Rusanu, care si-a dat demisia de la sefia autoritatii din arestul politiei, in martie 2014, in conditiile in care era arestat pentru 30 de zile in dosarul Carpatica - ASF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri