Valoarea platilor online realizate pe Ghiseul.ro in 2017 a fost de aproape 98 milioane de lei, mai mult decat volumele tranzactionate in toti anii anteriori la un loc, arata datele publicate pe site-ul APERO. Pentru primele trei luni ale anului 2018, reprezentantii companiei se asteapta la o crestere de 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Din totalul sumelor platite prin intermediul platformei in 2017, cele catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au avut o pondere de 34%, reprezentand aproximativ 33 de milioane de lei, conform site-ului APERO.

Referitor la numarul de conturi active, sectorul 3 al Capitalei este fruntas la acest capitol, cu aproximativ 47.000 de utilizatori. Acestia au realizat 37.000 de tranzactii in 2017, a caror valoare totala depseste 9 milioane de lei. In ceea ce priveste numarul de utilizatori noi inregistrati in anul 2017, cea mai mare crestere este detinuta de catre sectorul 6, fiind realizate 12.000 de conturi noi.

Care sunt asteptarile pentru 2018

Raportandu-se la anii anteriori, oficialii companiei se asteapta ca, pana la finalul lunii martie, numarul de utilizatori activi sa ajunga la 380.000.

“Cresterile inregistrate in trecut ne spun ca in primele 3 luni ale fiecarui an sistemul creste cu 20% raportat la tot anul anterior. Daca aceasta realitate se va confirma si anul acesta numarul de utilizatori activi va creste de la 260,000 la finalul anului 2017, pana spre 380.000 la finalul lunii martie 2018”, precizeaza George Anghel, director executiv la APERO.

In ceea ce priveste volumele tranzactionate, reprezentantii companiei se asteapta ca, in primele 3 luni ale anului, acestea sa ajunga la 70-80 de milioane de lei, reprezentand o crestere de 60% fata de aceeasi perioada a anului 2017.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri