Compania de plati Circle Internet Financial, cu grupul Goldman Sachs printre actionari, a cumparat Poloniex, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare a criptomonedelor. Detaliile achizitiei nu au fost prezentate oficial, jurnalistii de la Fortune precizand, insa, ca ar fi vorba de o tranzactie de 400 de milioane de dolari, citand o persoana implicata in aceasta operatiune.

In urma tranzactiei, co-fondatorii Circle, Sean Neville si Jeremy Allaire au declarat intr-un mesaj postat pe blogul companiei ca planuiesc sa extinda prezenta platformei Poloniex, serviciile acesteia fiind momentan disponibile in 100 de tari, si sa dezvolte portofoliul de criptomonede, conform Bloomberg.com.

“Ne asteptam sa dezvoltam Poloniex dincolo de statutul ei actual de platforma folosita doar pentru tranzactionarea criptomonedelor. Ne imaginam o piata robusta distribuita pe mai multe laturi de activitate ce poate gazdui token-uri a caror valoare este reprezentanta de catre bunuri fizice, capitaluri proprii, strangeri de fonduri si multe altele”, se arata in postarea celor doi fondatori.

Aplicatia de mobil a celor de la Circle le permite clientilor sa faca transferuri de bani instant. De asemenea, compania desfasoara si operatiuni de tranzactionare a criptomonedelor, volumele inregistrate ajungand pana la 2 miliarde de dolari lunar. Acestia lucreaza cu jucatori institutionali mari, iar pentru a tranzactiona criptovalute prin aplicatia lor, valoarea minima a unui ordin plasat trebuie sa fie de 250.000 de dolari.

Circle a primit pana in acest moment investitii de pana la 140 de milioane de dolari de la Goldman Sachs, General Catalyst si IDG Capital Partners, conform Crunchbase. De cealalta parte, Poloniex, considerate de catre index-ul celor de la coinmarketcap ca fiind a 14-a cea mai mare platforma de tranzactionare a criptomonedelor, nu a dezvaluit informatii legate de o eventuala runda de investitii.

Romania Blockchain Summit, pe...
Citeste si: Romania Blockchain Summit, pe 21 si 22 iunie la Palatul Parlamentului

Sursa foto: By Iuliia Diakova / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Facebook impinge indirect Bitcoin la peste 9.000 de dolari