Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a anuntat ca doreste ca statul sa creeze "concurenta in zona de pensii" si sa ofere randamente poate mai bune decat o face zona privata, "astfel incat oamenii sa poata alege intre Pilonul I de pensii, cel de stat, si Pilonul II", scrie Hotnews.

Teodorovici a argumentat ca este "normal" ca oamenii sa poata "opta in piata pentru cat mai multe variante", adaugand ca planul final este crearea unei concurente "in zona de pensii, noi ca stat", astfel incat "omul sa poata sa aleaga".

Ministrul Finantelor a vorbit despre un proces "total transparent" in care statul sa dea toate "informatiile, cat a acumulat" un om si "sa oferim randamente poate mai bune decat o face zona privata".

"Provocand la concurenta in final va avea de castigat contribuabilul", a pledat ministrul Finantelor.

"Daca ne uitam la ce a fost in trecut nu inseamna ca trebuie sa inchidem complet usa la zona publica. Orice structura publica trebuie sa fie gandita, condusa in acelasi spirit pro-business", a tinut sa precizeze Teodorovici, dupa ce moderatorul a atras atentia ca Pilonul I de pensii nu are nu are randament.

Citeste si:
Titluri de stat: Cum le poti cumpara si care este alternativa
Titluri de stat: Cum le poti...

Chestionat daca se are in vedere transformarea Pilonului I de pensii in fond de investitii, ministrul a negat.

Cand moderatorul l-a intrebat daca nu poate oferi mai multe amanunte, Eugen Teodorovici a raspuns: „Si asa v-am spus foarte multe”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ministerul de Finante s-a imprumutat 558 de milioane de lei de la banci
Setari Cookie-uri