Banca Transilvania anunta "creditul online" cu semnare in sucursala, dar lucreaza deja la versiunea 100% digitala. A angajat un consortiu de firme pentru implementarea semnaturii electronice

Banca Transilvania anunta lansarea "creditului online" cu semnare in sucursala, dar lucreaza deja la versiunea 100% digitala. Potrivit unor surse din piata, BT a ales un consortiu format din 4 firme (mai jos) pentru implementarea unui proces de creditare 100% online utilizand certificate calificate pentru a semna electronic contractul de imprumut.

La final de martie, Banca Transilvania a selectat consortiul format din Sistec, Asseco, Euronovate si Alfa Trust sa dezvolte fluxul de creditare 100% online, insa cel mai probabil de abia in toamna banca din Cluj va putea oferi clientilor aceasta optiune.

Inscrie-te GRATUIT la Future Banking pentru a afla mai multe despre planurile de digitalizare ale Bancii Transilvania.

In prezent, mai multe banci ofera clientilor posibilitatea de a aplica in mediul online pentru un credit, dar de a semna contractul in offline. Fluxuri 100% digitale au dezvoltat insa doar 3 institutii: Libra Bank, ING Bank si TBI Bank, aceasta din urma fiind singura banca care permite si non-clientilor sa acceseze 100% online credite de consum, prin mijloace de identificare video.

Dupa lansarea de astazi, clientii BT persoane fizice pot obtine pana la 5.000 de euro, suma echivalenta in lei, in maxim o zi de la aplicarea online pe siteul BT, pentru ca apoi sa programeze venirea la banca pentru semnarea documentatiei.

Citeste si:
Banca din România care îți arată în aplicație și conturile de...
Banca din România care îți...

Cum poti obtine creditul online de la Banca Transilvania

Un client BT poate aplica pentru un credit online pe siteul bancii, avand posibilitatea sa-si creeze un spatiu personalizat in care are la dispozitie simulatorul de credite si detalii despre statusul aplicatiei de credit.

Banca Transilvania va informa persoana care a aplicat – inclusiv prin intermediul unui SMS - cu privire la trimiterea ofertei, oferta care poate fi consultata pe siteul BT, pe pagina dedicata creditului online, in spatiul personal. Ulterior, solicitantul se poate programa online, alegand locatia si ora dorita, pentru semnarea documentatiei la Banca Transilvania.

Cei care nu sunt clienti BT si doresc sa aplice pentru creditul online au, de asemenea, posibilitatea sa isi deschida pe loc un cont curent, dar acest cont va fi activat tot odata cu venirea la banca.

Citeste si:
Meetup Future Banking| Legea care schimbă comerțul online: cum te...
Meetup Future Banking| Legea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri