Trendul creditarii 100% online mai atrage 2 jucatori de pe piata bancara din Romania, unde o solutie de acest fel este oferita doar de catre ING Bank, Libra Internet Bank, TBI Bank si Raiffeisen Bank.

Conform unor surse din piata contactate de wall-street.ro, CEC Bank si BCR urmeaza sa lanseze fluxuri de creditare 100% online. In cazul bancii de stat nu se stie inca o data exacta, in timp ce BCR ar urma sa ofere produsul pana in toamna. Pentru implementarea solutiei in cazul CEC Bank, institutia de stat lucreaza cu Deloitte, FinTech OS si furnizorul de semnatura electronica Namirial.

Dincolo de creditarea 100% online, cele doua banci urmeaza sa fie "colege" si in grupul institutilor financiare din Romania care ofera transferuri interbancare instant, avand in vedere ca BCR va integra solutia oferita de Transfond pana la finalul acestui an. CEC Bank si Banca Transilvania au lansat oficial acest tip de serviciu de plati instant la finalul lunii aprilie a acestui an.

Citeste si:
Industria FinTech atrage 15 mld. de dolari de la investitori in S1
Miliarde de dolari continua...

Apreciati pagina de Facebook Future Banking pentru a fi la curent cu ultimele trenduri din industrie.

Dintre ceilalti jucatori de pe piata din Romania, este de asteptat ca si Banca Transilvania sa isi digitalizeze complet fluxul de creditare, dupa ce in luna aprilie a anului trecut a lansat "creditul online" cu semnare in sucursale.

Sursa foto: aodaodaodaod / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
CEC Bank finanteaza cu 25 de milioane de euro Grupul Aaylex