Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, nu a exclus marti posibilitatea ca statul sa investeasca o parte din fondurile publice de pensii, scrie Hotnews.

„Orice stat, in mod normal, si de fapt statele dezvoltate, au si aceasta abordare, de a investi in si in afara tarii respective”, a tinut sa precizeze Teodorovici, intrebat de ziaristi daca statul ar putea investi banii din Pilonul I de pensii.

Acesta a precizat ca „noul mecanism” va fi aprobat la finalul lunii iunie. „Ca tu, stat, stabilesti sa faci o investitie, asta e o decizie care se va stabili in acel pachet” legislativ, a spus acesta.

Teodorovici a recunoscut ca pana acum „statul a demonstrat ca nu e un bun administrator pe economie” dar acest lucru „nu inseamna ca statul trebuie condamnat la o eticheta de incapabil sa gestioneze banul fie public fie privat intr-un mod judicios”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri