Ministrul de Finante Eugen Teodorovici are datorii de peste 700.000 de euro la trei banci din Romania. Romanii arunca 6.000 de tone de mancare pe zi. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 31 octombrie.

Romanii arunca 6.000 de tone de mancare PE ZI. Solutia gasita de cativa tineri din Cluj. Potrivit unui studiu facut de FoodWaste Romania, romanii arunca 6.000 de tone de alimente pe zi. Pe primul loc se afla mancarea gatita, fructele si legumele. In aceste conditii, tara noastra se afla pe locul 9 in Europa la risipa alimentara. Iar romanii sunt departe de a-si tempera focul cumparaturilor, spun specialistii. In acest moment in Romania mai multe supermarketuri, hipermarketuri si producatori doneaza marfa aflata in prag de expirare. Aceasta ajunge acolo unde este nevoie. Gabriel Sescu, reprezentantul unei banci de alimente: “Au produs, de exemplu dulciuri pentru Craciun, produsele sunt in termen si nu le mai consuma nimeni, si devin un surplus si solutia este ca imediat sa doneze.” La aceasta asociatie din Cluj traiesc 11 copii proveniti din familii sarace. Ei au primit de la banca de alimente produse proaspete, potrivit Stirile ProTv.

Adevarul nerostit despre protocoale. Toti cei care denunta azi protocoalele de colaborare intre diverse institutii din justitie si serviciile de informatii au pus bazele acestui sistem sau chiar le-au semnat cu entuziasm atunci cand au fost la putere. Guvernul Tariceanu a adoptat un HG care prevedea incheierea de protocoale, Dragnea a semnat unul cat a fost la Ministerul Dezvoltarii, iar Inspectia Judiciara – care azi verifica dosarele facute pe baza de protocoale cu SRI – a incheiat si ea astfel de intelegeri. De ce au facut-o? De ce demonizeaza azi ceea ce au sustinut in urma cu un deceniu? Adevarul nespus si ocolit cu grija astazi este ca protocoalele n-au fost conspiratia nimanui. Ele reprezentau o simpla punere in practica a vointei statului roman, care in 2005, cu doi ani inainte de integrarea in UE, se angaja sa lupte cu toata forta impotriva coruptiei sistemice la nivel inalt, scrie Dan Tapalaga pentru G4media.

Teodorovici, dator pe viata la banci. In ce a investit ministrul de Finante. Ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, isi va plati integral datoriile la varsta de 74 de ani, respectiv in anul 2045, adica la 38 de ani de la data cand a obtinut cele doua imprumuturi de aproape 600.000 euro de la BCR, desi durata maxima a unui credit ipotecar este de obicei de 30 de ani. In 2007, pe vremea cand era director general al Programului ISPA la nivel national si, ulterior, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici a contractat doua imprumuturi de la BCR, unul ipotecar – 352.230 euro - si unul de nevoi personale – 221.317 euro -, pe care trebuie sa le returneze integral pana in anul 2045, adica in 38 de ani de la data la care s-a imprumutat. Pe langa datoriile de 573.547 euro de la BCR, ministrul Finantelor mai are de platit 121.823 euro, in baza unui alt credit ipotecar luat de la Credit Europe in anul 2008, pentru care scadenta este 2033, dar si un altul datat 2011, in valoare de 100.000 euro, care trebuie achitat pana in 2021, noteaza Adevarul.ro

Se introduc noi teste grila la Bacalaureat si Evaluarea Nationala

Noi reguli la Bacalaureat si Evaluare Nationala 2019: teste grila la matematica si romana. Modelele de subiecte vor fi publicate maine. Subiectele la matematica si la romana la Bacalaureat si Evaluare Nationala 2019 vor contine intr-un procent de 40% teste grila, a confirmat pentru HotNews, Marian Suta, seful Centrului National de Evaluare si Examinare(CNEE). Pana acum textele grila erau folosite la examenele de geografie si la disciplinele socio-umane. „Maine postam modelele de subiecte pentru 2019 pentru Bacalaureat si Evaluarea Nationala. Dar de anul acesta vom avea itemi obiectivi, adica teste grile, in proportie de 40% pentru toate materiile. Oficial si legal modelele de subiecte valabile pentru anul in curs se afiseaza la 1 noiembrie si trebuie sa respecte programa scolara si structura examenului”, a declarat Suta, conform Hotnews.

Romanii se cred superiori altor natii si nu ar accepta in familie sau ca vecini musulmani sau evrei. Romanii se considera superiori din punct de vedere cultural altor natii si afirma ca nu ar accepta musulmani sau evrei ca parte din familie. Concluzia se desprinde din cel mai recent studiu facut de Pew Research Center, conform caruia trei sferturi din romani resping casatoriile intre persoane de acelasi sex. Concret, 66% din romani se cred superiori cultural altor natii, tara noastra fiind pe locul 3 la nivel european din aceasta perspectiva, intr-un top condus de Grecia si Bulgaria. In ceea ce priveste nivelul de toleranta, doar 29% din romani ar accepta ca din familia lor sa faca parte un musulman sau un evreu, situatia fiind similara in cazul vecinilor, pe care nu i-ar accepta daca ar fi musulmani sau evrei, potrivit Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri