Noua explozia pe piata dobanzilor interbancare. Indicele ROBOR a trei luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila, revine pe cresteri similare celor din toamna anului trecut. Intr-o singura sedinta, acesta a urcat cu 0,14 puncte procentuale, de la 2,22% pe an marti, la 2,42% pe an miercuri.

Astfel, indicele a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani si jumatate. Un nivel similar nu s-a mai atins din 24 octombrie 2014.
In plus, deja se contureaza o tendinta, avand in vdere ca este a treia sedinta consecutiva de cresteri semnificative ale indicelui.

Indicele la sase luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare de anumite banci, a crescut si el, insa mai moderat, la 2,54% pe an de la 2,52% cu o zi in urma.

Pe scadentele scurte, insa, dobanzile au urcat mult mai abrupt. Spre exemplu, ROBOR la 1 luna a ajuns la 2,44% pe an, de la 2,27% cu o zi in urma, iar cel pe o saptamana a ajuns la 2,51% de la 2,27% cu o sedinta in urma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri