Ruxandra Avram (BNR), avertisment lansat bancilor legat de comisioanele pe zona de retail in contextul intrarii pe piata a fintech-urilor

Veniturile bancilor din Romania provin, in proportie de 35%, din comisioanele percepute in zona de retail, un procent foarte mare care le va crea probleme, avand in vedere ca pe piata locala intra jucatori cu oferte competitive, considera Ruxandra Avram, director Directia Monitorizare a Infrastructurilor Pietei Financiare si a Platilor din Banca Nationala a Romaniei.

“In momentul de fata, la nivelul sistemului bancar, veniturile provin, in procent de 35%, din comisioanele de pe piata de retail. Asta poate reda faptul ca nu exista o piata pentru a oferi finantare si atunci se merge spre zona de retail. Pentru a putea supravietui este clar ca ridici putin comisioanele, ceea ce este un oarecare pericol”, a precizat Ruxandra Avram, in cadrul conferintei EU platesc cu cardul.

Inscrie-te gratuit la Future Banking si vei avea ocazia sa afli mai multe despre unele dintre cele mai inovatoare startup-uri fintech din Europa, care vor urca pe scena evenimentului organizat de wall-street.ro pe 10-11 mai.

Reprezentantul BNR considera ca unul dintre principalele pericole consta in faptul ca pe piata intra business-urile fintech, care vin cu oferte competittive, aceasta facand trimitere la startup-ul Revolut care a anuntat deschiderea unui birou in Romania la jumatatea lunii mai.

De asemenea, in aceasta dimineata, fintech-ul din Marea Britanie a anuntat o noua runda de investitii de 250 de milioane de dolari in urma careia a fost evaluat la 1,7 miliarde de dolari.

Infiintat in iulie 2015 in Londra de Nikolay Storonsky si Vlad Yatsenko, Revolut ofera servicii precum debit direct, depozite de economii inteligente “Vaults”, asigurare de calatorie bazata pe geolocalizare si posibilitatea de a cumpara si tranzactiona criptomonede.

Citeste si:
BNR: Incidentele de securitate au afectat 441.998 de operațiuni de...
BNR: Incidentele de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri