"Exista un proiect de lege pe site-ul Guvernului pentru reorganizarea Pilonul II de pensii private. Este oficial ca a devenit prioritatea acestui Guvern. Vom vedea ce anume va insemna aceasta reorganizare, dar este clar ca reprezinta un interes. Acum zvonurile care circula in spatiul public merg de la varianta de nationalizare totala precum Argentina din 2009 si pana la varianta partiala din Ungaria, unde o parte din bani au fost transferati catre Pilonul I", a declarat Florin Citu (foto).

In opinia sa, Guvernul se confrunta cu o problema foarte mare la bugetul de stat, iar Pilonul II ar reprezenta un "candidat important". De aceea, "este important de a pune presiune si de a trage un semnal de alarma, pentru ca nimic nu sperie mai mult acest Guvern decat faptul ca in momentul in care va incerca sa umble la fondul de pensii trebuie rezolve problema efectului din piata de capital si de obligatiuni", a mai spus Florin Citu.

Senatorul PNL considera ca, deocamdata, aceste aspecte "ii tine in frau" pe reprezentantii Guvernului, in contextul in care impactul pe Bursa ar fi destul de important. "Nu stiu de unde ar putea sa faca rost de bani. Per ansamblu, cred ca tot sectorul privat este sub atac si are nevoie de sustinere", a incheiat Florin Citu.

Cinsprezece asociatii si...
Citeste si: 15 organizatii, printre care BVB si FIC, cer pastrarea Pilonului II

Sursa foto: Agerpres