Revolut lucreaza la dezvoltarea unei platforme de trading fara comisioane care va permite utilizatorilor sa investeasca in companii precum Apple sau Amazon.

Startup-ul londonez va permite in curand clientilor sa investeasca in companii listate la bursele din Marea Britanie sau Statele Unite si sa cumpere unitati de fond sau instrumente mai avansate, precum optiunile, conform unui comunicat de presa emis de Revolut.

"Sa spunem lucrurilor pe nume: vom inova in domeniul investitiilor la fel cum am facut in banking. Brokerii percep astazi o taxa de pana la 5 lire pentru fiecare tranzactie, iar interfetele pentru utilizatori sunt complicate, greu de inteles si incete. Problemele sunt clare pentru noi si exista un potential urias de imbunatatire", precizeaza Nik Storonsky, cofondator si CEO al Revolut.

In ultimele 12 luni, numarul clientilor Revolut din Europa a ajuns la 2 milioane, crescand cu peste 300%. Acestia au efectuat peste 100 de milioane de tranzactii individuale, cu un volum lunar total de 2 miliarde de dolari.

Peste 900,000 din clientii companiei locuiesc in Marea Britanie, in timp ce Franta si Polonia sunt a doua si respectiv a treia piata. Serviciile Revolut sunt momentan disponibile doar in Europa, insa fintech-ul planuieste anul acesta extinderea pe pietele din Statele Unite, Canada, Singapore, Hong Kong, Australia si Noua Zeelanda.

Luna trecuta, Revolut a deschis un birou si in Romania, unde a depasit deja 35.000 de utilizatori si isi propune sa depaseasca 100.000 pana la finalul anului.

Citeste si:
Revolut lanseaza serviciul prin care poti cumpara actiuni
Revolut lanseaza serviciul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Mastercard nu lasa Revolut doar pe mana celor de la Visa in SUA