Vienna Insurance Group (VIG), care controleaza in Romania societatile de asigurari Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, a cumparat operatiunile din Polonia ale Gothaer. Contractul de achizitie a sucursalei Gothaer Towarzystwo Ubezpieczen de la Gothaer Finanzholding AG a fost semnat pe 6 iunie 2018, iar tranzactia este in prezent supusa aprobarii autoritatilor locale.

Gothaer Towarzystwo Ubezpieczen a inregistrat un volum de prime subscrise de aproximativ 150 de milioane de euro anul trecut, deserveste peste 632.000 de clienti si gestioneaza aproximativ 2 milioane de polite de asigurare. Compania dispune in prezent, de 530 de angajati. Achizitia Gothaer Towarzystwo Ubezpieczen va majora cota de piata a VIG in Polonia pe segmentul non-life de la 6,2% la 7,8%. Fosta companie poloneza de asigurari a grupului Gothaer este situata in Varsovia si distribuie, in principal, asigurari generale prin brokeri si agenti proprii.

"Aceasta achizitie reprezinta un pas important spre atingerea obiectivului nostru de a avea o cota de piata de cel putin zece la suta in Polonia pe termen mediu", a declarat Franz Fuchs, membru al consiliului de administratie al Vienna Insurance Group, responsabil pentru Polonia.

VIG opereaza cu patru companii si trei branduri diferite pe piata asigurarilor din Polonia. Companiile VIG sunt Compensa Life, Compensa Non-Life, InterRisk si compania de asigurari de viata Vienna Life. Primele brute subscrise in Polonia de catre VIG au crescut la aproximativ 887 milioane euro in 2017, in timp ce profitul inainte de impozitare a crescut semnificativ la 35,5 milioane euro, iar rata combinata a fost de 93,9% anul trecut.

Vienna Insurance Group controleaza pe piata din Romania companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata. Volumul total de prime brute subscrise anul trecut de catre cele trei companii a insumat 506,5 milioane de euro, in scadere cu 5% fata de 2016, in timp ce cheltuielile cu daunele si indemnizatiile au urcat cu 1% comparativ cu anul precedent, la 248,6 milioane de euro. De asemenea, rata combinata cumulata a coborat la 98,6%, fata de 100,1% in 2016, ceea ce a oferit VIG o crestere a profitului de 76%, de la 3,5 mil. euro acum doi ani, la 6,2 mil. euro in 2017.

La inceputul lunii mai a acestui an, Judith Havasi, membru in consiliul director VIG, afirma ca grupul austriac nu intentioneaza in prezent sa realizeze alte achizitii de companii din Romania, dar ca prospecteaza piata pentru eventuale oportunitati. Contactati de wall-street.ro, reprezentantii VIG au declarat ca "nu avem nici o discutie in acest sens in Romania. VIG nu are in acest moment nici un plan privind achizitii viitoare pe piata romaneasca".

Sursa foto: Mooshny / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri