Oficiul pentru Brevete si Marci din Statele Unite ale Americii a validat un brevet inregistrat de catre MasterCard, care va permite schemei de plati sa le ofere clientilor posibilitatea de a plati in criptomonede cu cardul.

In documentul publicat pe 17 iulie de catre Oficiul pentru Brevete si Marci din SUA este explicat faptul ca, desi utilizarea criptomonedelor a cunoscut un trend crescator in randul consumatorilor care pun pret pe anonimitate si securitate, disparitatea dintre timpii de procesare a platilor in criptomonede fata de cele realizate in monede fiduciare situeaza in dezavantaj produsele dezvoltate prin intermediul tehnologiei blockchain.

MasterCard

“Adesea, este nevoie de o durata semnificativa de timp, in jur de 10 minute, pentru ca o tranzactie pe blockchain sa fie procesata. De cealalta parte, tranzactiile traditionale prin intermediul monedelor fiduciare, ce sunt procesate cu ajutorul retelelor de plata, au timpi de procesare masurati in nanosecunde (...) Drept urmare, multe entitati, in special comerciantii, retailarii sau furnizorii de servicii s-ar putea sa fie precauti in ceea ce priveste acceptarea monedelor dezvoltate prin intermediul tehnologiei blockchain si acceptarea tranzactiilor realizate prin intermediul acesteia”, se mai arata in documentul publicat.

Pentru a reduce acesti timpi de tranzactie, MasterCard planuieste sa le ofere utilizatorilor un nou tip de cont, care va ingloba o serie de profiluri cu ajutorul carora va fi identificat soldul in monede fiduciare, criptomonede, adresa utilizatorului si alte elemente de acest gen, conform coindesk.com.

Tranzactiile in sine se vor realiza prin intermediul infrastructurii folosite pentru monedele fiduciare. De asemenea, cei de la MasterCard au precizat ca procesarea tranzactiilor cu criptomonede in acest fel va face ca retelele de plata sa fie capabile sa evalueaza probabilitatea de frauda si riscul in cazul tranzactiilor blockchain folosind algoritmii existenti, precum cei privind istoricul operatiunilor, datele din biroul de credit, dar si informatii demografice.

Intr-adevar, aceasta nu este prima data cand MasterCard isi manifesta interesul in ceea ce priveste siguranta consumatorului in spatiul criptomonedelor, anul trecut aplicand pentru un patent ce urmareste dezvoltarea unui serviciu de refinantare pentru tranzactiile cu criptomonede.

Piata criptomonedelor are deja o serie de jucatori care au lansat carduri pentru plata in criptomonede. TenX si Monaco sunt companiile de pe blockchain care detin cele mai mari cote din piata de plati cu cardul in criptomonede, ambele avand insa parteneriate cu cei de la Visa, conform medium.com.

Sursa foto: By Alexander Yakimov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri