ROBOR la 3 luni a atras casele de pariuri sportive: ce cote are indicele care "le-a mancat" banii romanilor cu dobanzi variabile in lei

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se actualizeaza ratele la majoritatea creditelor cu dobanda variabila in lei, a ajuns in casele de pariuri din Romania.

ROBOR la 3 luni, indicele care le face zile negre romanilor ce au credite in lei cu dobanda variabila din cauza cresterilor semnificative pe care le-a inregistrat in ultimul an, a ajuns in oferta casei de pariuri Stanleybet.

Indicele ROBOR

printscreen: Stanleybet.ro

Varianta din grila celor de la Stanleybet le permite clientilor sa parieze pe evolutia indicelui ROBOR la 3 luni pana la data de 31.07.2018, oferind o cota de 1,8 pentru cei care nu considera ca acesta va atinge pragul de 3,5% si 1,9 pentru cei "optimisti" care cred ca va depasi valoarea respectiva. Conform ultimelor date publicate de catre BNR, indicele ROBOR la 3 luni s-a situat ieri, 23 iulie, la 3,41%, semnificativ mai mare decat valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, respectiv 0,87%.

Citeste si:
ROBOR la 3 luni a coborat la 3,04% pe an
Indicele ROBOR la 3 luni a...

Isarescu: ROBOR a fost si la rate mai inalte si nu a murit nimeni

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a invitat la calm, in cadrul conferintei de prezentare a deciziei de politica monetara de la inceputul lunii, cu privire la evolutia ROBOR, amintind ca indicatorul a inregistat niveluri mult mai inalte si “nu a murit nimeni”.

"Eu nu sunt confortabil cu aceasta, asa sa zic, avalansa de stiri ca a venit Apocalipsa cu Robor-ul la 3,2%. A fost 4%, 5% si nu a murit nimeni. Au fost rate si mai inalte. Sa creati un nou bau-bau (...) de la curs acum am ajuns la Robor, cred ca este o usoara exagerare si sa spun asa: invit la calm. (...) Este un nivel care este oricum la jumatatea ratei inflatiei pe care o avem in prezent. Deci sub nicio forma nu se poate spune ca este o exagerare. Exagerarea apare la aceasta mediatizare excesiva. Mesajul nostru este ca lumea a iesit cu intarziere in Europa, in Zona Euro, din perioada dobanzilor foarte scazute si Romania nu poate sa fie izolata de ceea ce se intampla in lume", a mai spus Mugur Isarescu.

Sursa foto: By REDPIXEL.PL / shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri