Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat intr-un interviu acordat DC News ca daca 20% dintre functionarii din administratia centrala ar pleca, ‘“n-ar simti nimeni”, sugerand ca foarte multi dintre functionari nu au niciun rol in administratie. Teodorovici a mai declarat ca salariul minim pe economie ar trebui sa nu mai fie obligatoriu in piata, ci doar in administratia publica, noteaza economica.net.

“Daca 20% dintre functionarii din administratia centrala ar pleca, n-ar simti nimeni. Ba mai mult, lucrurile ar merge chiar mai bine (...) Suntem o administratie de super eroi”, a spus ministrul Finantelor, citat de economica.net.

Teodorovici a mai declarat ca salariul minim pe economie ar trebui sa fie doar in sectorul public. “Trebuie eliminata aceasta obligatie. Pentru ca statul nu ar trebui sa se bage in piata. Poti sa il faci eventual o referinta pentru mediul privat. Poti, ca stat, sa dai facilitati celor care nu au angajati sub acel barem, dar atat. Lasa-l pe patron sa vada cu cat plateste”, a spus ministrul Finantelor.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Declaratia Unica 2019 ramane si pe hartie! Teodorovici, invins de ANAF