Banca Transilvania, ocupanta locului doi in clasamentul bancilor din Romania, a raportat un profit net semestrial in crestere cu o treime, la 662 milioane lei, in contextul unor venituri nete din dobanzi mai mari cu 14%, de peste un miliard de lei, si o crestere cu 10% a incasarilor din comisioane, la peste 300 milioane lei.

La nivelul grupului financiar Banca Transilvania, profitul net consolidat a urcat cu 68%, la 864,6 milioane lei, subsidiarele si investitiile contribuind cu peste 200 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT.

In primele sase luni, BT a depasit "borna" de 400.000 de carduri de credit, iar volumele tranzactionate la cumparaturi cu cardurile STAR au crescut cu 43%. De asemenea, banca a depasit pragul de 1 miliard euro credite in sold ale IMM-urilor din Romania si avea peste 32.000 de companii mici si mijlocii creditate. Au fost acordate aproape 100.000 de imprumuturi noi clientilor persoane fizice, IMM si Corporate, scrie Agerpres.

"Cresterea organica si profitabilitatea BT sunt impresionante si stim ca de acum incolo avem o responsabilitate mai mare fata de clienti si economia Romaniei. Suntem pregatiti sa sustinem in continuare companiile si populatia pentru a-si finanta investitiile si aspiratiile. Pozitia noastra pe piata, situatia financiara extrem de solida si resursele de care dispunem ne permit sa crestem ca business si sa contribuim in continuare la dezvoltarea economica a Romaniei", a declarat Horia Ciorcila, presedintele consiliului de administratie Banca Transilvania.

Grupul Financiar Banca Transilvania are active totale de 75,3 miliarde lei, din care 62,9 miliarde lei este BT individual, creditele nete reprezentand 50% din activele Grupului BT. Grupul gestioneaza in Romania credite de 37,89 miliarde lei, din care 31,35 miliarde lei sunt acordate prin Banca Transilvania. Creditele acordate clientilor de catre BT au crescut cu 4,8% in sold, fata de decembrie 2017.

Depozitele clientilor au ajuns la 61,48 miliarde lei, din care 40,09 miliarde lei sunt depozite ale clientilor persoane fizice, iar 21,39 miliarde lei, depozite ale persoanelor juridice. Raportul credite/depozite BT era de 66% la sfarsitul semestrului I 2018.

Banca Transilvania avea la finele lunii iunie o retea de 43.000 de POS-uri si aproape 1.800 ATM-uri, bancomate multifunctionale (BT Express Plus) si automate de plati (BT Express).

Comunicatul mentioneaza ca integrarea Bancpost, ERB Retail Services si ERB Leasing in Grupul Financiar BT este in plina desfasurare, in grafic cu planul ambitios propus de Banca Transilvania.

"Experienta clientilor Bancpost pe parcursul integrarii si optimizarea costurilor in cadrul Bancpost sunt prioritatile celor doua banci. Imediat ce Banca Transilvania va primi aprobarile specifice acestei etape, va face public planul de migrare a clientilor. Strategia replicarii succesului BT in Republica Moldova, la Victoriabank, este in parametrii asteptati, iar cel mai important pas in acest sens a fost reorganizarea activitatii pe doua linii principale de business, Retail si Corporate", mai precizeaza banca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri