OTP Bank Romania, credite noi de 1 miliard de lei acordate companiilor mari in primul semestru

OTP Bank Romania a acordat companiilor mari, in primul semestru al anului 2018, cu peste 70% mai multe credite noi fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In urma acestei evolutii, cota de piata a OTP Bank Romania in ceea ce priveste creditarea persoanelor juridice a ajuns la 3,4%, in crestere cu 26% fata de anul 2016, conform precizarilor facute de catre Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania, in cadrul unui comunicat de presa emis de catre banca.

OTP Bank Romania a inregistrat un volum al creditelor noi acordate companiilor mari de aproximativ 1 miliard de lei in prima jumatate a anului 2018, ajungand la un sold total de 2,5 miliarde de lei, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului 2017. Volumul creditelor noi s-a majorat cu peste 70% in primul semestru al anului.

Aproximativ aceeasi crestere a fost inregistrata si pentru segmentul IMM-urilor. Volumul creditelor noi acordate acestora in primul semestru din 2018 a fost de peste 400 milioane lei, ajungand la un sold total de 1,2 miliarde lei in prima jumatate a anului 2018, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul creditelor noi acordate a atins o crestere de 22% in primul semestru al anului.

In acelasi timp, banca si-a majorat soldul creditelor ipotecare cu 13% in primul semestru din 2018, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul creditelor noi a crescut, de asemenea, cu 14% in primul semestru al anului.

Citeste si:
OTP raportează după 9 luni un profit cu 50% în scădere față de anul...
OTP Bank România raportează...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri