Peste 75 de banci testeaza in prezent un sistem de plati ce are in spate tehnologia blockchain, dezvoltat de catre JPMorgan Chase, destinat eficientizarii tranzactiilor transfrontaliere.

JP Morgan Chase, cea mai mare banca de investitii de pe Wall Street, a adunat peste 75 de institutii financiare la nivel international, precum Santander sau Societe Generale, care testeaza solutia Interbank Information Network (INN), creata pe propria platforma blockchain a gigantului bancar denumita Quorom, conform BusinessInsider.com.

Interbank Information Network are un sistem dedicat platilor transfrontaliere care simplifica acest proces pentru bancile partenere. Solutia isi propune sa concureze cu platforme precum SWIFT sau cea dezvoltata de catre startup-ul Ripple din San Francisco.

CFO JPMorgan Chase: Sistemul nostru blockchain reduce durata platilor internationale la cateva minute

“Elementele cele mai costisitoare ale platilor transfrontaliere, atat financiar cat si din punct de vedere al duratei, sunt verificarile de conformitate pe care bancile le fac intre ele. Astazi, platile care sunt ingreunate din cauza procedurilor de conformitate pot ajunge sa fie realizate si cu o intarziere de pana la 2 saptamani, in timp ce cu tehnologia noastra durata procesului poate fi redusa la doar cateva minute”, precizeaza Marianne Lake, CFO JPMorgan Chase.

Proiectul desfasurat de catre JP Morgan Chase face parte dintr-o suita de initiative dezvoltate la nivelul sistemului financiar de diverse institutii de renume care isi propun sa integreze tehnologia blockchain in procesele lor.

Citeste si:
Revolut, aproape de o evaluare de 5 miliarde de dolari
Revolut, aproape de o...

Adusa in atentia publicului larg datorita cresterii fulminante a valorii pe care cirptomonede precum Bitcoin sau Ethereum au inregistrat-o anul trecut, tehnologia blockchain este testata in mai mutle industrii, precum cea de retail, real estate sau a sanatatii.

Sursa foto: By Roman Tiraspolsky / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Solutii la indemana companiilor pentru a reduce costurile valutare
Setari Cookie-uri