Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,6674 lei/euro, in crestere cu 0,46 bani (0,1%), de la 4,6628 lei/euro in sedinta anterioara.

Curs BNR pentru dolar: leul recupereaza in fata monedei americane

Dolarul, in schimb, a continuat sa se deprecieze in fata leului, pana la o cotatie de 4,0391 lei/dolar, cu 1,99 bani (0,49%) mai putin de cat in sedinta de miercuri, cand moneda americana a fost cotata la 4,0590 lei/dolar.

Moneda americana nu este cotata direct pe piata romaneasca, ci prin intermediul monedei europene. Avand in vedere ca paritatea euro/dolar a crescut, joi, apropiindu-se de 1,6 dolari/euro, deprecierea dolarului in raport cu euro pe plan international s-a reflectat si in evolutia monedei americane in raport cu leul romanesc.

Piata auto din Romania atinge...

Piata auto din Romania atinge un nou maxim din ultimii 10 ani

18 Oct 2018   Auto

Francul elvetian, urmarit de cei care au in derulare credite in aceasta moneda, a scazut si el, pentru a doua sedinta consecutiva in fata leului. BNR a cotat moneda elvetiana la valoarea de
4,0826 lei/franc de la 4,0896 lei/franc cu o zi in urma.

Curs valutar BNR astazi, 15...
Citeste si: Curs valutar BNR astazi, 15 octombrie: leul scade pe toate fronturile

Curs euro in regiune

Si in sedinta de joi, leul a evoluat contrar tendintei regionale. Moneda nationala s-a depreciat in fata euro, in timp ce monedele din regiune s-au apreciat in raport cu cea europeana, In sedinta de miercuri, situatia a fost inversa.

La jumatatea sedintei de tranzactionare de joi, coroana ceha inregistra un castig de 0,12% in raport cu euro, forintul unguresc castiga 0,24%, iar zlotul polonez 0,11%.