Euro a revenit pe crestere in fata leului in sedinta de joi, 11 octombrie, recuperand pierderea din ziua anterioara. In schimb, dolarul a continuat sa scada, pentru a doua sedinta consecutiva, dupa mai multe sesiuni de cresteri consistente.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,6674 lei/euro, in crestere cu 0,46 bani (0,1%), de la 4,6628 lei/euro in sedinta anterioara.

Curs BNR pentru dolar: leul recupereaza in fata monedei americane

Dolarul, in schimb, a continuat sa se deprecieze in fata leului, pana la o cotatie de 4,0391 lei/dolar, cu 1,99 bani (0,49%) mai putin de cat in sedinta de miercuri, cand moneda americana a fost cotata la 4,0590 lei/dolar.

Moneda americana nu este cotata direct pe piata romaneasca, ci prin intermediul monedei europene. Avand in vedere ca paritatea euro/dolar a crescut, joi, apropiindu-se de 1,6 dolari/euro, deprecierea dolarului in raport cu euro pe plan international s-a reflectat si in evolutia monedei americane in raport cu leul romanesc.

Francul elvetian, urmarit de cei care au in derulare credite in aceasta moneda, a scazut si el, pentru a doua sedinta consecutiva in fata leului. BNR a cotat moneda elvetiana la valoarea de
4,0826 lei/franc de la 4,0896 lei/franc cu o zi in urma.

Curs valutar BNR astazi, 8...
Citeste si: Curs valutar BNR astazi, 8 mai: leul revine pe crestere firava

Curs euro in regiune

Si in sedinta de joi, leul a evoluat contrar tendintei regionale. Moneda nationala s-a depreciat in fata euro, in timp ce monedele din regiune s-au apreciat in raport cu cea europeana, In sedinta de miercuri, situatia a fost inversa.

La jumatatea sedintei de tranzactionare de joi, coroana ceha inregistra un castig de 0,12% in raport cu euro, forintul unguresc castiga 0,24%, iar zlotul polonez 0,11%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 9 mai: leul se depreciaza din nou