FintechOS, companie dedicata transformarii digitale a institutiilor financiare a prezentat in cadrul evenimentului WOZ. Tech Community Preview noua generatie a platformei FintechOS, in care compania a investit 1.5 milioane de Euro.

“Lansat sub numele de cod WOZ ca un tribut adus co-fondatorului Apple Steve Wozniak, FintechOS isi propune sa revolutioneze modul prin care solutiile financiare sunt proiectate si dezvoltate. Astfel, WOZ pune accent pe uzabilitate si interactiune cu clientii, ducand viteza de configurare si experienta de utilizare la un nivel superior”, precizeaza reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa.

In cadrul evenimentului, sustinut pe scena ARCUB in fata a peste 100 de dezvoltatori si parteneri de implementare, echipa FintechOS a demonstrat cum doua procese, care in mod normal sunt digitalizate in zile sau chiar saptamani de lucru, au fost configurate in timp real, in fata audientei, in mai putin de 3 ore.

Prima demonstratie a acoperit digitalizarea procesului de emitere a unei polite de asigurare medicala, de la definirea parametrilor si criteriilor de risc necesari stabilirii pretului politei, a coeficientilor de risc, trecand prin configurarea matricei de pret, a grilei de riscuri acoperite, si pana la emiterea digitala a politei de asigurare.

Retail jobs

"A doua demonstratie a adus in atentie viteza de integrare prin OPEN API cu surse de date externe, folosindu-se doua solutii tot mai prezente in mediul financiar, Salesforce si UiPath. In primul scenariu, audienta a putut vedea usurinta de configurare pentru integrarea cu Saleforce pentru a aduce datele clientilor unui asigurator in FintechOS utilizand SSIS si conectorul Salesforce Connection Manager. In al doilea scenariu, prin integrarea cu UiPath, s-a demonstrat cum datele extrase din FintechOS pot alimenta automat un sistem de asigurari prin intermediul robotilor de automatizare a proceselor (RPA)", precizeaza reprezentantii companiei.

Platforma FintechOS WOZ va fi lansata oficial la sfarsitul lunii octombrie.

FintechOS are un portofoliu de active gestionate de 5 miliarde de euro de catre clienti ca ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Scotiabank, Hyperion Group (Howden, RKH, Dual), TBI Bank, NN sau Idea Bank si operatiuni pe 3 continente.

Citeste si:
Fintech-ul polonez de plăți BLIK vrea să se extindă în România
Fintech-ul polonez de plăți...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri