Leul a stagnat, marti, 23 octombrie, in raport cu moneda unica europeana, dupa o usoara depreciere inregistrata in sedinta anterioara. Insa, moneda nationala a pierdut teren in fata dolarului american, datorita aprecieri acestuia pe plan international.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,6670 lei/euro, in coborare cu 0,01 bani, de la 4,6671 lei/euro cat a fost miercuri.

Curs BNR pentru dolar: leul pierde teren in fata monedei americane

Pentru dolarul american, BNR a calculat un curs de 4,0662 lei/dolar, cu 1,05 bani (0,26%) peste cotatia din sedinta anterioara, respectiv 4,0557 lei/dolar. Cu toate acestea, dolarul nu a reusit sa ajunga la cotatia inregistrata cu doua sedinte in urma, respectiv 4,0761 lei/dolar.

Dolarul american este cotat indirect pe piata romaneasca, prin intermediul monedei europene. Astfel ca, avand in vedere ca paritatea euro/dolar a scazut, marti semnificativ sub pragul de 1,5 dolari/euro, moneda americana s-a apreciat si in raport cu leul romanesc.

Cursul francului elvetian, important pentru cei care au in derulare credite in aceasta moneda, a revenit pe crestere in sedinta de marti, dupa scaderea consistenta inregistrata in prima sedinta a saptamanii. BNR a cotat marti moneda elvetiana la valoarea de 4,0897 lei/franc, in urcare de la 4,0659 lei/franc cu o sedinta in urma. La finalul saptamanii trecute, francul elvetian a fost cotat la 4,0936 lei/franc.

Cum a evoluat cursul euro in regiune

Prin comparatie cu leul, in regiune doar zlotul polonez a avut o evolutie diferita, apreciindu-se in raport cu euro, in timp ce forintul unguresc si coroana ceha au suferit o depreciere vecina cu stagnarea fata de moneda europeana.

La jumatatea sedintei de tranzactionare de marti, zlotul polonez era pe plus cu aproximativ 0,15% in raport cu euro, iar coroana ceha si forintul unguresc scadeau cu 0,01, respectiv 0,03%.

Sursa foto: By Billion Photos / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri