Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, marti dimineata, ca audierile candidatilor la sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara au fost amanate pentru saptamana viitoare. Comisiile pentru buget si politica economica ale Camerei Deputatilor si Senatului trebuiau sa ii audieze, marti, de la ora 10.00, pe candidatii pentru numirea Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

"Intalnirea de astazi a fost programata pentru a vorbi despre ASF si CNA. Am acceptat propunerea grupurilor PNL si UDMR sa se amane voturile din plen de maine, pentru ca vor fi plecat la congresul PPE. Atunci, in mod diresc, trebuie sa amanam si audierile din comisii, pentru ca ar fi fara precedent sa fie audiati astazi (candidatii - n.red.) si abia peste o saptamana sa fie votul. Decizia a fost sa amanam audierile din comisii pentru saptamana viitoare", a declarat Liviu Dragnea marti dimineata, potrivit Ziare.com.

Liviu Dragnea a spus, luni, ca actualului sef al ASF Leonardo Badea (foto) i-a fost promis un nou mandat. El a explicat, ca in cadrul sedintei CEx al PSD de luni liderii partidului au ridicat "o problema umana" in legatura cu Leonardo Badea, in sensul in care acestuia i-a fost promis cand a renuntat la functia de deputat ca va primi un nou mandat in fruntea institutiei.

Desi parea ca Viorel Stefan va fi noul sef al ASF, PSD a decis sa il sustina pe Leonardo Badea

Pentru functia de presedinte ASF si-au depus candidaturile in Parlament: Leonardo Badea, Viorel Stefan, Micu Andrei-Razvan, Sava Claudia Catalina, Adrian Simionescu, Radu Toia si Mircea Ursache.

In acest context, presedintele PSD a spus ca le-a transmis colegilor ca il sustine pe Viorel Stefan pentru sefia ASF, insa mai multi social-democrati au replicat ca Leonardo Badea a avut promisiunea unui al doilea mandat la sefia institutiei, in conditiile in care acesta a renuntat la functia de deputat.

"Eu aseara le-am spus colegilor ca il sustin pe Viorel Stefan. Azi colegii mei au ridicat o problema umana, in sensul ca lui Badea i s-a cerut sa-si depuna candidatura pentru ASF, anul trecut, renuntand la functia de parlamentar, dandu-i-se asigurari pentru un nou mandat. Vom mai avea o discutie maine dimineata, dar intr-adevar e o situatie delicata", a declarat, luni, la Parlament, Liviu Dragnea.

Intrebat daca sustinerea PSD va merge spre Leornardo Badea, liderul social-democratilor a indicat ca "aceasta este linia".

Dragnea a adaugat ca ii reproseaza lui Viorel Stefan faptul ca nu a fost hotarat "pe ce cale sa mearga in cariera". "Viorel Stefan are sustinerea pentru foarte multe lucruri. Singurul repros, nici macar repros, este ca nu a hotarat pe ce cale sa mearga in cariera, in ultimul an, dar Viorel Stefan este un om pe care eu il apreciez foarte mult", a precizat presedintele PSD.

Cine sunt candidatii pentru functiile de conducere din ASF

Pentru functia de prim-vicepresedinte ASF s-au inscris Doina Elena Dascalu, Micu Andrei-Razvan si Sava Claudia Catalina.

Totodata, au fos depuse 12 candidaturi pentru functia de vicepresedinte, printre care cea a deputatului PSD Marius Bota: Micu Andrei-Razvan, Sava Claudia Catalina, Toia Radu, Mircea Ursache, Armeanu Stefan Daniel, Baranga Laurentiu Paul, Bota Marius Sorin Ovidiu, Coca Constantinescu Gheorghe Cornel, Gabriel Gradinescu, Cristian Rosu, Andrei-Liviu Stamatian si Mircea Oancea.

Pentru membrii neexecutivi candideaza Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicentiu-Marian, Craciunica Gabriela Luminita, Diab Camelia, Giurescu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Stefan Belloiu, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu Razvan (actualul prim-vicepresedinte ASF - n.r).

Autoritatea de Supraveghere Financiara este condusa de un Consiliu format din 9 membri: 5 membri executivi, respectiv, presedintele, prim-vicepresedintele si 3 vicepresedinti, precum si 4 membri neexecutivi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri