Compania Starbyte a lansat o noua versiune a platformei de creditare 4Apply. Noua solutie software romaneasca se foloseste de informatiile biometrice (recunoastere faciala) pentru a facilita acordarea de credite in 2 minute.

,, 4 Apply permite interactiunea prin telefonul mobil, tableta sau laptop, indiferent de locul unde se afla solicitantul. Identificarea clientului se face pe baza fotografiei captate de camera frontala a telefonului.Selfie-ul realizat se compara cu ID-ul si cu eventuale imagini din baza de date prin algortimi de reunoastere faciala. Utilizand tehnologii de blockchain, inteligenta artificiala, prelucrare a limbajului natural si biometrie, 4Apply ofera toate detaliile pentru a contura identitatea digitala a clientului. In plus contractul de finantare cu banca, firma de leasing, magazinul online etc. se semneaza digital”, afirma Adrian Bacaianu, managerul Starbyte.

In noua versiune, compania a reimaginat, astfel, fundamental procesul de customer onboarding, pentru a face posibil pana la 1 milion de clienti noi pe ora, punand la dispozitia bancherilor, firmelor de leasing si institutiilor care activeaza in e-commerce un sistem web-based complet de analizare si aprobare de credite si achizitii in sistem de rate, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

,,Platforma software romaneasca, dezvoltata in ecosistemul Krunity Network, integreaza si interpreteaza datele esentiale privind solicitantul, de la informatiile bancii (date personale, firme etc.), la cele din Biroul de Credit, ANAF si KeysFin, pentru a stabili bonitatea clientilor. Aceasta ia in calcul inclusiv riscurile aferente (capacitate de rambursare, frauda etc.). 4 Apply elimina posibilitatile de eroare umana si economiseste mii de ore de munca prin reducerea procesului de scoring la cateva clicuri, permitand operatorului sa acorde clientului finantarea necesara in numai cateva minute”, a mai declarat Bacaianu.

Platforma ofera inclusiv optiuni precum videostreaming, chatbots si 360 customer view, in functie de costumizarile cerute de banci. In plus, dincolo de suportul pentru creditare, platforma permite crearea de fisiere electronice si arhive, astfel incat beneficiarii acesteia, banci, institutii financiare si clienti din e-commerce, sa poata avea acces oricand la datele despre cei care aplica pentru credite sau achizitii de bunuri in rate, direct de pe serverele proprii.

Citeste si:
IMM Invest: Băncile încep să ”tureze” motoarele
IMM Invest: Băncile încep să...

Infiintata in 2010, Starbyte este o companie romaneasca cu o bogata experienta in dezvoltarea de software pentru Managementul Informatiei, Managementul Documentelor si Managementul Proceselor din domeniul Financiar-Bancar, Asigurari si Risk Management.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Viitorul este în cloud! Sunt și băncile pregătite să facă acest pas?
Setari Cookie-uri