Deputatii si senatorii au adoptat in plen, pe 14 noiembrie, componenta noii conduceri a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), asa cum a fost ea propusa de comisiile parlamentare, in ajun.

Mai exact, pe 13 noiembrie, mai multe comisii parlamentare din Camera Deputatilor si Senat au avut o sedinta reunita, in care au audiat aproape 30 de candidati care isi doreau sa ocupe unul dintre cele 9 locuri din Consiliul ASF. In acest consiliu exista, de fapt, 5 locuri pentru membri executivi (presedinte, prim-vicepresedinte si 3 vicepresedinti) si 4 posturi pentru membri ne-executivi, scrie Ziare.com.

Locurile din Consiliul ASF sunt vanate din mai multe motive. Pe de o parte, ele sunt ravnite pentru ca salariile lunare ale membrilor depasesc, in unele cazuri, 13.000 de euro.

Apoi, pentru ca ASF raspunde de corecta functionare a pietei asigurarilor, pietei de capital si a pietei pensiilor private, a caror valoare totala depaseste 20 de miliarde de euro.

Potrivit votului de ieri, noua conducere a ASF a fost confirmata astfel:

Presedinte: Leonardo Badea (213 voturi pentru si 118 impotriva);

Citeste si:
Cat vor creste tarifele RCA daca decontarea directa devine obligatorie
Clauza de decontare directa...

Prim-vicepresedinte: Elena Doina Dascalu (214 voturi pentru si 117 impotriva)

Vicepresedinte pentru sectorul Instrumente Financiare: Marius Bota (213 voturi pentru si 117 impotriva);

Vicepresedinte pentru sectorul Asigurari/Reasigurari: Cristian Rosu (215 voturi pentru si 116 impotriva);

Vicepresedinte pentru sectorul Pensii private: Dan Armeanu (215 voturi pentru si 116 impotriva);

Citeste si:
ASF: Amenintarile din piata de asigurari sunt de natura structurala
Leonardo Badea, ASF: Cele mai...

Membrii ne-executivi: Joszef Birtalan (214 voturi pentru si 117 impotriva), Gabriel Gradinescu (215 voturi pentru si 116 impotriva), Aura Socol (214 voturi pentru si 116 impotriva) si Ovidiu Wlassopol (215 voturi pentru si 114 impotriva).

Ce salarii incaseaza noua conducere ASF

Iata cine sunt noii membri in Consiliul ASF, ce experienta au, dar si cu cati bani au fost remunerate, pana acum, posturile pe care urmeaza sa le ocupe.

Badea este presedinte al Consiliului ASF inca din luna iunie 2017. Potrivit declaratiei de avere pe care a depus-o pe 7 iunie 2018, Leonardo Badea a incasat de la ASF un salariu lunar in valoarea de 29.876 de lei, adica putin peste 6.000 de euro.

E de remarcat ca salariul declarat de Badea este de doua ori si jumatate mai mic decat cel incasat de predecesorul sau, Misu Negritoiu. Acesta declara, pe vremea cand era presedinte al Consiliului ASF, ca incaseaza un salariu lunar de 70.771 de lei, echivalentul a 15.144 de euro lunar.

Citeste si:
Teodorovici vrea pedeapsa cu inchisoarea pentru datornicii la stat
Eugen Teodorovici vrea...

Prim-vicepresedinte al ASF, Elena Doina Dascalu este inspector financiar inca din 1980. A lucrat in Ministerul Finantelor si la Curtea de Conturi, apoi a fost consilier parlamentar la Camera Deputatilor. Intre anii 2005-2008 a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice si apoi vicepresedinte la Curtea de Conturi.

Dascalu ii urmeaza in functie lui Ovidiu Razvan Wlassopol. Potrivit declaratiei de avere pe care a depus-o pe 12 iunie 2018, acesta a fost remunerat pentru functia de prim-vicepresedinte cu 36.810 lei pe luna, echivalentul a 7.899 de euro lunar.

Citeste pe Ziare.com ce salarii va incasa noua conducere ASF


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Industria auto locala, la raport: cat castiga un angajat