ING Pay, serviciul de plata cu telefonul mobil pentru clientii persoane fizice lansat in luna iulie de ING Bank, a fost folosit de 50.000 de utilizatori, care au facut peste 1,5 milioane de tranzactii. Acest tip de plata a ajuns sa reprezinte 3% din totalul tranzactiilor la POS ale clientilor ING Bank Romania.

In medie, un client al bancii a facut 30 de tranzactii pe luna prin intermediul optiunii ING Pay, ce permite utilizatorilor sa plateasca cu telefonul, optiune care in Romania mai este oferita doar de Banca Transilvania in acest moment, prin intermediul portofelului digital BT Pay.

Lansat in luna ianuarie, BT Pay a depasit in noiembrie 180.000 de descarcari, dar banca nu a oferit numarul clientilor activi.

De asemenea, tot ca parte a procesului de digitalizare, ING Bank Romania a simplificat in urma cu 2 luni serviciul “Plata catre un prieten” din ING HomeBank, oferindu-le clientilor posibilitatea de a transfera sume de bani intre ei avand nevoie doar de numarul de telefon, fara a mai folosi coduri de verificare suplimentare, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

“Cred, in primul rand, ca nu mai trebuie sa vorbim despre smartphone in banking ca un trend, ci ca o realitate prezenta. Ecosistemul de solutii prin care un client isi rezolva nevoile financiare se schimba si incepe sa graviteze in jurul a doua concepte simple: relevanta si accesibilitate.

In momentul de fata, 83% din logarile in ING Home’Bank se fac pe telefonul mobil. In medie pe luna, clientii se logheaza de 18 ori de pe telefonul mobil, de pe care fac 5 plati”, precizeaza Robert Anghel, Mobile Payments Experience Tribe Leader.

Optiunea ING Pay poate fi activata din ING Home’Bank. Serviciul este momentan disponibil numai clientilor care folosesc un telefon cu sistem de operare Android, versiunea 4.4 sau superiora, urmand sa fie anuntata si o solutie pentru utilizatorii de sistem iOS. Plata efectiva cu telefonul presupune doar apropierea telefonului de POS, cu ecranul activat, si comunicarea NFC activata. O data cu aceasta lansare, serviciul de alerte push a devenit gratuit pentru toti clientii ING. Serviciul ING Pay nu implica niciun comision si nicio taxa de utilizare.

Sursa foto: s4svisuals / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri