OTP Bank Romania lanseaza servicii de plata cu telefonul mobil pentru clientii bancii, detinatori de carduri Mastercard, prin intermediul portofelului digital OTPay, destinata telefoanelor cu sistem de operare Android.

Clientii care au dispozitive cu sistem de operare iOS pot folosi pentru plata cu telefonul mobil portofelul digital Apple Pay. Inrolarea cardurilor Mastercard emise de OTP Bank Romania in cele doua aplicatii necesita confirmarea printr-un SMS. In plus, aplicatia OTPay permite inrolarea unui card prin simpla atingere a acestuia de terminalul mobil, prin tehnologia NFC, datele cardului fiind preluate automat in aplicatia mobila.

Vino alaturi de noi la Future Banking 2020 pentru a afla care sunt ultimele tendinte din FinTech si digital banking de la speakeri internationali de top. Inscrie-te AICI.

Metodele de securitate puse la dispozitie de cele doua aplicatii fac din plata cu telefonul mobil una dintre cele mai sigure modalitati de plata. Autentificarea fiecarei plati se poate face prin biometrie (recunoasterea faciala sau scanarea amprentei) sau prin introducerea unei parole unice, aleasa de posesorul dispozitivului mobil de plata, se arata in comunicatul de presa emis de catre banca.

Plata efectiva cu telefonul mobil presupune apropierea dispozitivului de POS, cu ecranul activat si comunicarea NFC activata. Serviciul Mobile Payments poate fi folosit la orice POS care accepta plata contactless din tara sau din strainatate. Pentru a avea controlul tranzactiilor si sumelor aprobate, dar si situatia soldului, la fiecare plata cu Mobile Payments, clientii primesc o notificare pe telefon, daca au aceasta optiune activata din dispozitiv.

Serviciul poate fi folosit chiar daca telefonul nu este conectat la internet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri