Pe 5 decembrie 2017, valoare pe unitate a unui bitcoin se situa in jurul sumei de 11.648 de dolari, douasprezece luni mai tarziu aceeasi cirptomoneda valoreaza in jur de 3.830 de dolari, cu aproximativ 67% mai putin.

bitcoin

sursa foto: coindesk.com.

Asadar, in cazul in care ati cumparat bitcoin in urma cu un an de 10.000 de lei si nu l-ati vandut pana in acest moment, fara a lua in considerare comisionul de tranzactionare, ati pierdut 6.700 de lei. De asemenea, odata cu scaderea pretului, se poate observa si scaderea interesului manifestat de catre internauti cu privire la bitcoin, luand in considerare cautarile pe Google.

In plina "recesiune" pe piata...
Citeste si: Amazon lanseaza o platforma blockchain: cum functioneaza

Urmarile scaderilor considerabile inregistrate in industria criptomonedelor din ultimele luni se rasfrang si asupra minerilor de criptomonede, procesul de generare a monedelor digitale devenind neprofitabil pentru acestia. Cel putin 100.000 de mineri si-au intrerupt activitatea de la inceputul lunii septembrie, fiind oprite 1,4 milioane de servere.

Majoritatea minerilor inregistreaza profituri doar in momentul in care criptomoneda bitcoin este tranzactionata la o valoare care depaseste 4.500 de dolari, nivel care nu a mai fost depasit din luna noiembrie, conform Bloomberg.com.

Bitcoin incearca sa isi...
Citeste si: Bitcoin incearca sa isi revina dupa o scadere de 40%

Sursa foto: Nutlegal Photographer / Shutterstock.com