Instant Factoring, FinTech-ul romanesc activ pe piata locala din aprilie 2018, a incheiat anul cu un volum de peste 1.500 de finantari acordate, la o valoare totala de 2,7 milioane euro. Valoarea medie de finantare a unei facturi a fost de 10.000 de lei (aproximativ 2.100 euro), dublu fata de valoarea estimata la momentul lansarii pe piata. Compania previzioneaza sa atinga breakeven-ul operational in prima jumatate a anului 2019.

Companiile cele mai active in platforma de micro-factoring online au provenit din: consultanta fiscala si servicii dedicate afacerilor (contabilitate, audit, servicii de marketing publicitar), servicii de turism de afaceri, producatori din alimentatia publica si distribuitori de echipamente pentru spitale si instalatii, conform unui comunicat de presa emis de catre startup-ul FinTech.

„Ne propunem pentru 2019 sa crestem cu 300% volumul de finantari si sa depasim 1.000 de clienti unici. Beneficiem deja de sprijinul unui fond de investitii extern si planificam sa atragem in continuare si alte investitii. O directie strategica de dezvoltare in 2019 include diversificarea produselor financiare oferite, precum si intrarea pe noi piete in regiunea Europei Centrale si de Est”, a declarat Cristian Ionescu, Presedinte al Consiliului de Administratie si co-fondator Instant Factoring.

Retail jobs

Instant Factoring isi propune extinderea regionala prin deschiderea de noi filiale in zona Europei Centrale si de Est, tintind pentru 2019 cel putin doua tari.

„Vom incepe extinderea noastra regionala cu Croatia, deschizand un nou birou pana in prima jumatate a anului si vom intari cu cel de-al doilea intr-o alta tara din regiune in semestrul II. Ne propunem sa devenim liderul regional in finantarea micro-companiilor si a companiilor mici”, a completat Cristian Ionescu.

Intr-un interviu acordat exclusiv wall-street.ro la finalul anului trecut, Elisa Rusu, CEO Instant Factoring, a declarat ca dupa lansarea platformei in Croatia, urmatoarele doua tari catre care vor merge sunt Serbia si Polonia.

“Avand in vedere ca accesul la finantare a micilor intreprinzatori este o problema regasita la nivel global, strategia noastra consta in intrarea pe cat mai multe piete. Croatia este prima dintre ele, fiind o tara cu o economie de piata si cu o cultura asemanatoare cu a noastra, dar care nu are inca o solutie de finantare de acest gen. Momentan suntem in negocieri destul de avansate cu echipa locala si estimam ca in martie, daca totul este in regula, vom lansa. Apoi, in urmatoarele luni planificam lansarea in Serbia si Polonia. ”, a declarat la finalul anului trecut Elisa Rusu, CEO si co-fondator Instant Factoring, pentru wall-street.ro

Citeste si:
Platforma Omnicredit a fost lansata oficial: ce produse ofera
Platforma Omnicredit a fost...

Prin intermediul platformei Instant Factoring, decizia de finantare este luata intr-un interval de 2 ore, iar in maximum 24 de ore clientul primeste banii in cont. Intregul proces este automatizat si complet online, totul desfasurandu-se fara solicitarea de acte suplimentare pentru sume de pana la 50.000 de lei. Per ansamblu, Instant Factoring finateaza online facturi cu valori individuale de pana la 100.000 de euro.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri