In ultimii ani, un numar tot mai mare de persoane au ales sa paraseasca piata muncii pentru a deveni antreprenori. Realitatea ne demonstreaza insa faptul ca visurile in aceasta directie nu sunt mereu atat de usor de pus in practica, intreprinderile foarte mici si mici fiind nevoite sa parcurga un drum lung si plin de obstacole pana la atingerea succesului. De cele mai multe ori, lipsa surselor de finantare reprezinta cea mai mare problema cu care se confrunta antreprenorii.

In cazul companiilor aflate la inceput de drum, obtinerea unor surse de finantare este foarte grea, institutiile financiare avand o politica de creditare care nu este in avantajul firmelor mici. Insa, important de precizat este faptul ca exista si alte variante de finantare a afacerilor. Un exemplu in acest sens este reprezentat de creditul nebancar pentru afaceri. Avantajele cu care vin aceste credite pentru afaceri pot face din acestea o optiune demna de luat in seama de majoritatea antreprenorilor.

Ce este un credit nebancar

Creditul nebancar pentru afaceri este la ora actuala una dintre cele mai eficiente metode prin care se poate obtine un imprumut rapid. Creditele nebancare sunt acordate de insitutiile financiare nebancare (IFN-uri), acestea fiind entitati care desfasoara activitati de creditare cu titlu profesional, in conditiile stabilite de lege.

Creditele nebancare sunt privite acum ca fiind forme de creditare avantajoase pentru afaceri, obtinerea lor nefiind atat de grea in comparatie cu obtinerea unui credit bancar clasic. In functie de cerintele pe care le indeplineste, orice companie poate sa acceseze simplu si rapid credite nebancare pentru afaceri.

Creditele nebancare pentru afaceri pot avea nenumarate destinatii, in functie de nevoile fiecarei afaceri in parte. Spre exemplu, se pot acorda credite pentru capitalul de lucru, in aceasta categorie intrand creditele pentru stocuri de marfa, pentru plati la furnizori sau pentru plati de salarii sau acoperirea diverselor taxe datorate statului. De asemenea, se pot acorda credite pentru investitii, in aceasta categorie intrand creditele pentru achizitionarea autovehiculelor sau a utilajelor sau creditele pentru amenajarea punctelor de lucru.

Avantajele creditelor pentru afaceri

Creditele nebancare pentru afaceri oferite de institutiile financiare nebancare vin la pachet cu o serie importanta de avantaje.

  • In primul rand, oricine poate aplica pentru un astfel de credit, solicitarea putand fi facuta oricand, online. In comparatie cu institutiile bancare clasice, IFN-urile solicita o documentatie minima in vederea acordarii creditului.
  • O institutie financiara nebancara ofera transparenta totala pe intreg parcursul procesului de acordare a creditului, consultantii care verifica dosarele de creditare fiind gata sa ofere mereu lamuriri suplimentare.
  • Poate cel mai mare avantaj al unui credit nebancar este reprezentat de faptul ca acesta este acordat foarte repede. Spre exemplu, pentru sumele de pana la 45.000 de lei, raspunsul va veni in maximum 48 de ore. La fel de important, pentru un credit nebancar, IFN-urile nu cer niciun fel de avans!
  • Multe institutii financiare nebancare sunt gata sa ofere o perioada indelungata in care banii pot fi inapoiati, de pana la zece ani. De asemenea, companiile care solicita astfel de credite beneficiaza de o perioada de gratie si de un grafic flexibil de rambursare.

Obtinerea unui credit nebancar pentru afaceri - Documente necesare:

  • Copia actului de identitate al administratorului sau a asociatilor societatii;
  • Primul act constitutiv al societatii impreuna cu rezolutia;
  • Actele legale ale companiei;
  • Alte documente necesare analizei (in functie de situatie).

Conditiile de accesare ale creditelor nebancare pentru afaceri

Conform conditiilor de accesare a creditelor nebancare, companiile care le solicita trebuie sa faca dovada unor garantii.

Retail jobs

Spre exemplu, pentru un credit cuprins intre 2.000 si 45.000 de lei, cu termen de 60 de luni, este nevoie de o garantie personala.
In cazul unui credit nebancar cuprins intre 45.001 si 135.000 de lei, cu termen de 84 de luni, trebuie sa se faca dovada unei garantii personale si a unei garantii a unui bun mobil.

In cele din urma, pentru un credit cuprins intre 135.001 si 700.000 de lei, cu termen de 120 de luni, vorbim atat despre necesitatea unei garantiei personale, cat si despre garantarea unui bun imobil.

In functie de IFN-ul de la care se solicita creditul, conditiile de acordare a acestuia pot fi mai blande sau mai aspre. Totusi, sunt stiute caracteristicile companiilor care se incadreaza in clasa de risc redus. Pentru a intra in aceasta categorie, companiile trebuie sa dovedeasca ca au minim 3 sau 6 luni de activitate continua, ca nu au datorii la bugetul de stat (cu exceptia celor curente) si ca nu au litigii comerciale sau penale relevante. De asemenea, companiile care intra in clasa de risc redus au, de regula, un istoric de plata pozitiv in Centrala Riscurilor de Credit si Biroul de Credite in ultimele 36 de luni.

Abordarea clientilor se face individual si personalizat, institutiile financiare nebancare dand dovada de flexibilitate in intelegerea fiecarei afaceri. Indiferent de tipul de afacere de care discutam, este important ca antreprenorii sa stie ca au optiunea de a apela la credite nebancare pentru afacerile lor. Luand in considerare toate avantajele si politica de creditare destul de permisiva a IFN-urilor, optiunea creditelor nebancare se poate dovedi a fi cea mai eficienta varianta pe care o au la dispozitie multe companii in acest moment.

Sursa foto: https://www.pexels.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri