Oficialii Bancii Centrale Europene critica Guvernul pentru ca a adoptat "Taxa pe lacomie" fara avizul lor

Banca Centrala Europeana critica Guvernul in legatura cu celebra "taxa pe lacomie" adoptata la sfarsitul anului trecut. Oficialii sunt nemultumiti ca nu au fost consultati in privinta taxei pe activele bancare in functie de ROBOR.

Cei de la Ministerul de Finante si-ar fi incalcat obligatia de a se consulta cu Banca Centrala Europeana. Cel putin asa reclama cei care au transmis o scrisoare din partea organismului european catre Ministerul de Finante in care se plang ca nu au fost consultati in legatura cu Ordonanta 114, asa-zisa „ordonanta pe lacomie”, care a fost adoptata la sfarsitul anului trecut si a intrat in vigoare de la inceputul lui 2019. Oficialii BCE reclama ca nu a existat un studiu de impact care sa le fi fost transmis si lor, astfel incat sa dea o opinie, chiar daca este vorba despre una consultativa, conform Digi24.ro.

Ordonanta impune o taxa bancilor, in cazul in care ROBOR depaseste un anumit nivel.

Exista dezbateri ample si in tara cu privire la acest subiect. Au fost discutii si la Banca Nationala, dar si la Parlament legate de ROBOR si de impactul pentru banci al acestei taxe. BNR a facut si un raport, care in aceasta perioada este analizat de un grup de lucru de la Ministerul de Finante si de la Banca Nationala. Saptamana viitoare o sa ajunga din nou fata in fata ministrul finantelor, Eugen Teodorovici, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, tocmai pentru a discuta pe acest subiect.

Citeste si:
Banca Centrala a inrautatit estimarile privind evolutia inflatiei
Banca Centrala Europeana a...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...
Sursa foto: Agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri