JP Morgan Chase isi lanseaza propria criptomoneda: cum se numeste si cat valoreaza

Cea mai mare banca de investitii din lume, JP Morgan Chase, a creat o criptomoneda prin intermediul careia isi propune sa realizeze instant platile intre clienti.

Denumita JPM Coin, aceasta este prima criptomoneda lansata de catre o banca din Statele Unite ale Americii. Este dezvoltata cu ajutorul tehnologiei blockchain si a fost deja testata cu succes in tranzactii realizate intre banca si conturile clientilor. Reprezentantii bancii precizeaza ca acest sistem are potentialul de a reduce riscurile tranzactiilor si de a le desfasura instant, conform BBC.

Chiar daca CEO-ul JP Morgan Chase a criticat public in mai multe randuri criptomoneda Bitcoin, reprezentantii banci au precizat de fiecare data ca au incredere in potentialul tehnologiei blockchain.

"Sustinem criptomonedele atata timp cat acestea sunt controlate si respecta reglementarile", a precizat Umar Farooq, directorul departamentului de Digital TReasuri Services si blockchain de la JP Morgan.

JPM Coin nu va putea fi folosita de oricine isi doreste, ca in cazul criptomonedei Bitcoin, ci doar in cadrul bancii pentru realizarea tranzactiilor instant intre conturi. In momentul in care un client JP Morgan va depozita bani intr-un cont, acestia vor fi convertiti in criptomonede JPM, 1 dolar american fiind echivalentul unei monede digitale.

Ulterior, clientul poate folosi criptomonedele prin intermediul retelei blockchain Quorum.Odata realizate tranzactiile, clientii pot retrage banii din banca sub forma de dolari americani

Citeste si:
Revolut, aproape de o evaluare de 5 miliarde de dolari
Revolut, aproape de o...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Roman Tiraspolsky / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri