Confidas, platforma care permite micilor antreprenori sa vada si sa raporteze restantele de plata ale companiilor cu care au colaborat, anunta ca peste 3.000 de IMM-uri au verificat firme inainte de a incheia contracte. In mai putin de 4 luni de la lansarea primei versiuni de test, antreprenorii au raportat plati restante in valoare de peste un milion de euro.

Confidas colecteaza date legate de facturile neplatite direct de la micii antreprenori. Companiile pot publica pe site restantele la plata pe care le au de la partenerii de contract, iar cand o restanta de plata este inregistrata, Confidas alerteaza ceilalti membri ai platformei, pentru a-i ajuta sa evite colaborarea cu firmele rau-platnice.

Vrei sa afli mai multe despre ecosistemul startup-urilor FinTech? Inscrie-te gratuit pe www.futurebanking.ro si vino pe 14 si 15 mai la una dintre cele mai mari conferinte din Romania dedicate industriei.

Membrii comunitatii Confidas pot vedea platile restante declarate de alte companii, pot verifica informatiile financiare si juridice a peste 600.000 de firme active, primesc alerte atunci cand intervin schimbari in situatiile clientilor si isi pot inregistra clientii rau-platnici pentru a-i determina pe acestia sa plateasca. Fiecare membru si restanta de plata sunt verificate cu atentie pentru a asigura corectitudinea informatiilor, conform precizarilor facute de reprezentatii Confidas.

Confidas a fost creata de Eduard Burghelia, un tanar antreprenor in varsta de 21 de ani, desemnat recent de catre comunitatea de business din Romania drept „Tanarul antreprenor al anului”. Ideea platformei i-a venit dupa ce a ajuns in pragul falimentului din cauza clientilor care nu isi plateau facturile. La 16 ani, Eduard conducea propria firma de curierat pe bicicleta, insa putine firmele ii si plateau serviciul. Atunci s-a hotarat sa infiinteze biroul de credit destinat exclusiv firmelor pentru a face mediul de afaceri mai sigur pentru companiile corecte.

„Sa alergi dupa bani poate fi un cosmar. Iti iroseste atat de mult timp, iar oamenii s-au obisnuit si spun ca asa e in business, dar nu trebuie sa fie asa! Bancile nu o permit. Ei au construit un mecanism foarte bun de raportare, iar IMM-urile au si ele nevoie de asa ceva. Muncesti din greu. De ce sa nu fii platit?”, a afirmat Eduard Burghelia.

Compania a anuntat recent ca lucreaza la dezvoltarea unor noi module destinate firmelor mari. „Cu ajutorul membrilor Confidas si a altor parteneri mari, printre care si o banca, vom deveni curand locul in care vei gasi absolut toate firmele care intarzie la plata si ne vom extinde international”, a continuat Eduard.

Confidas pregateste o noua runda de investitii de peste 150.000 de euro. Cativa antreprenori si consultanti cunoscuti au investit intr-o runda anterioara 80.000 EUR pentru dezvoltarea platformei, printre care Iulian Circiumaru si Andrei Cretu (prin V7 Capital), Paul Murariu (consultant in dezvoltarea afacerilor) si Ioana Marcu (executive coach).

IMM-urile pot inregistra restante de plata pe site-ul Confidas doar daca scadenta a fost depasita cu mai mult de 45 de zile, iar valoarea restanta este mai mare de 100 de lei. O restanta de plata reprezinta o pata neagra in raportul de credit al firmei rau-platnice si va ramane vizibil pentru urmatorii 5 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri