Gigantul de plati online PayPal intra in lumea blockchain prin intermediul unei prime investitii acordate unui jucator din industrie, respectiv Cambridge Blockchain.

PayPal s-a alaturat unei runde de investitii serie A lansata de catre Cambridge Blockchain, un start-up a carui solutie le ofera persoanelor posibilitatea de a-si stoca propriile identitati online fara a mai fi nevoie de intermediari precum Facebook, conform Forbes.com.

Aceasta solutie este echivalentul procesului pe care il face criptomoneda bitcoin la nivelul serviciilor financiare, permitandu-le utilizatorilor sa isi depoziteze valoarea activului digital fara implicarea unei banci.

In urma acestei investitii, PayPal isi propune sa exploreze modalitatile prin care ar putea folosi platforma dezvoltata de Cambridge Blockchain pentru a le permite utilizatorilor sa isi dovedeasca identitatea si in acelasi timp sa previna distribuirea eronata a acestor informatii

"Am investit in Cambridge Blockchain deoarece aplica tehnologia blockchain in zona identitatii digitale intr-un mod in care noi credem ca ar putea aduce beneficii companiilor de servicii financiare”, a precizat un reprezentant PayPal.

Compania cu sediul in Boston isi propune sa foloseasca fondurile atrase in aceasta runda de investitii, a carei valoare nu a fost facuta inca publica, pentru angajari si dezvoltarea solutiei. Acestia vor angaja 11 persoane in Boston, 3 in Paris care vor ajuta la lansarea tehnologiei in Luxemburg pana la finalul acestui an si o persoana in Beijing care se va ocupa de o serie de proiecte ce vor fi implementate la gigantul producator de electronice Foxconn, companie care se afla si ea pe lista investitorilor in Cambridge Blockchain.

Inainte de aceasta investitie, PayPal a mai cochetat cu tehnologia blockchain doar prin niste proiecte interne menite sa motiveze angajatii sa studieze conceptul si lansarea unui brevet.

Sursa foto: JHVEPhoto / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri