ROBOR la 3 luni: cum a evoluat indicele astazi

Indicele ROBOR a inregistrat evolutii minore pe majoritatea scadentelor in sedinta de astazi, 19 aprilie. ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara si-a pastrat valoarea inregistrata in sedinta anterioara.

ROBOR overnight a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,55% pe an la 3,56% pe an, in timp ce ROBOR la 2 zile si-a pastrat valoare initiala, respectiv 3,55% pe an si ROBOR la 1 saptamana a crescut cu 0,03 puncte procentuale pana la 3,62% pe an. In ceea ce priveste ROBOR la 1 luna, acesta a ramas la 3,40% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Referitor la scadentele pe o perioada mai indelungata, ROBOR la 6 luni a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,42% pe an la 3,43% pe an, ROBOR la 9 luni a ramas la 3,51% pe an, iar ROBOR la 12 luni a scazut cu 0,01 puncte procentuale pana la 3,55% pe an.

ROBOR la 3 luni stagneaza in sedinta de astazi

Citeste si:
Cat este ROBOR la 3 luni! Pentru cine ramane important indicele
Indicele ROBOR scade pe 5 din...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei de pe piata interbancara din Romania, a stagnat la 3,39% pe an in sedinta de astazi.

Noul indice, bazat pe tranzactii, care va inlocui actualul ROBOR, s-ar putea aplica si contractelor de credit in derulare. Comisia economica, industrii si servicii din Senat a votat marti un amendament la OUG 19/2019 prin care se modifica OUG 114/2018, avand in vedere ca Ordonanta prevede ca schimbarea se va produce doar pentru creditele nou acordate incepand cu data de 2 mai 2019.

Creditele in lei contractate de populatie incepand de luna viitoare vor avea dobanda variabila compusa dintr-un nou indice, care il va inlocui pe celebrul “ROBOR”. Noua referinta se va aplica de la data de 2 mai pentru imprumuturile noi, sau in cazul refinantarii vechilor credite.

Citeste si:
ROBOR la 3 luni: ce s-a intamplat astazi cu indicele
ROBOR la 3 luni: ce s-a...
Sursa foto: AdrianC / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri