George, platforma bancara inteligenta lansata de catre BCR in Romania la sfarsitul lunii octombrie a anului 2018, a ajuns la 450.000 de utilizatori la sfarsitul primului trimestru din acest an, in crestere cu 30% fata de trimestrul anterior.

Cea mai importanta functionalitate adaugata platformei bancare inteligente lansata de catre BCR este deschiderea unui cont 100% online. Peste 75% dintre utilizatorii activit utilizeaza versiunea mobile, in timp ce numarul tranzactiilor digitale a crescut cu 60% fata de trimestrul 4 al anului 2018. Astazi, BCR are peste 1,4 milioane de utilizatori activi de servicii digitale, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

"George a fost proiectat de hubul de inovatie de la Viena al Erste Group, cu aportul a 10-12 tineri IT-isti romani. Inainte de George am lucrat la o aplicatie care le dadea posibilitatea oamenilor sa vada soldul conturilor fara a se loga in mobile banking, deoarece datele ne aratau ca la fiecare 100 de logari in aplicatie, clientii faceau doar 5 tranzactii. Deci, de 95 de ori introduceau username si parola doar ca sa vada cati bani au in cont. La George am inceput sa lucram in 2012 si pentru ca am vrut sa facem ceva diferit una dintre conditii, pe langa mana libera in alegerea oamenilor si finantarea, a fost sa ni se dea posibilitatea de a lucra la dezvoltarea produsului timp de 3 ani fara interferente din partea bancii. In 2015, George a fost lansat cu succes in Austria", declara Maurizio Poletto, Creative Manager and Managing Director George Labs, anul trecut.

Pe Maurizio Poletto il puteti intalni la conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro pe 14 si 15 mai, unde specialisti locali si internationali vor dezbate ultimele trenduri din sistemul financiar. Va puteti inscrie gratuit AICI.

Banca Comerciala Romana (BCR) raporteaza un profit net de 267,9 milioane de lei (56,6 milioane de euro) in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 6% fata de perioada similara din 2018. Intr-un raport emis de catre Erste, actionarul majoritar al grupului BCR, impactul taxei pe active in anul 2019 va fi de 20 de milioane de euro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri