Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de Viata, cele doua companii ale grupului austriac Uniqa pe piata locala, au incheiat primul trimestru al anului 2019 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 25,4 milioane de euro, generate de cresterea portofoliului pe segmentele de asigurari de viata si non-auto, in crestere cu 10% fata de rezultatele inregistrate anul trecut, pentru acelasi interval.

Asigurarile obligatorii de raspundere civila auto au continuat sa isi restranga impactul asupra portofoliului Uniqa Asigurari, inregistrand o scadere de 17% a volumului de vanzari, in timp ce asigurarile facultative de tip CASCO au luat un avans de 4%, comparativ cu primele trei luni din 2018. Cele doua companii au raportat un profit 750.000 de euro, in perioada analizata.

Uniqa Asigurari a raportat o crestere de 21% pe asigurari non-auto, inregistrand prime brute subscrise pe acest segment in valoare de 8,9 milioane de euro. In acelasi timp, Uniqa Asigurari de viata a raportat un avans de 24% a vanzarilor de asigurari de viata, pana la prime brute subscrise de 4,8 milioane de euro.

De asemenea, in perioada mentionata, Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de viata au continuat procesul de optimizare a costurilor administrative, nivelul acestora inregistrand o scadere de 9,7% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Grupul Uniqa isi desfasoara activitatea pe piata de asigurari generale din Romania din 2008, prin Uniqa Asigurari, iar doi ani mai tarziu a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania Uniqa Asigurari de Viata.

Retail jobs

Sursa foto: BalkansCat / Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri