Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de Viata, cele doua companii ale grupului austriac Uniqa pe piata locala, au incheiat primul trimestru al anului 2019 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 25,4 milioane de euro, generate de cresterea portofoliului pe segmentele de asigurari de viata si non-auto, in crestere cu 10% fata de rezultatele inregistrate anul trecut, pentru acelasi interval.

Asigurarile obligatorii de raspundere civila auto au continuat sa isi restranga impactul asupra portofoliului Uniqa Asigurari, inregistrand o scadere de 17% a volumului de vanzari, in timp ce asigurarile facultative de tip CASCO au luat un avans de 4%, comparativ cu primele trei luni din 2018. Cele doua companii au raportat un profit 750.000 de euro, in perioada analizata.

Uniqa Asigurari a raportat o crestere de 21% pe asigurari non-auto, inregistrand prime brute subscrise pe acest segment in valoare de 8,9 milioane de euro. In acelasi timp, Uniqa Asigurari de viata a raportat un avans de 24% a vanzarilor de asigurari de viata, pana la prime brute subscrise de 4,8 milioane de euro.

De asemenea, in perioada mentionata, Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de viata au continuat procesul de optimizare a costurilor administrative, nivelul acestora inregistrand o scadere de 9,7% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Grupul Uniqa isi desfasoara activitatea pe piata de asigurari generale din Romania din 2008, prin Uniqa Asigurari, iar doi ani mai tarziu a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania Uniqa Asigurari de Viata.

Ce inseamna sa iti asiguri...
Citeste si: Ce inseamna sa iti asiguri locuinta la "adevarata sa valoare"?

Sursa foto: BalkansCat / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Acelasi numar de morti ca in 1977 gasim anual pe soselele din Romania