Raiffeisen Bank finanteaza 83 de startup-uri romanesti, in cea de-a doua editie a programului factory by Raiffeisen Bank. Acestea vor primi o finantare in valoare totala de peste 3 milioane de euro. Fata de prima editie, numarul proiectelor castigatoare, dar si valoarea totala a finantarilor s-au triplat, anunta banca printr-un comunicat de presa.

Cele 83 de startup-uri finantate in acest an activeaza in domeniul serviciilor (39%), al productiei (35%), IT&C (13%) sau al educatiei (7%). Dintre castigatori, 74% dintre antreprenori au aplicat pentru finantari care le vor permite sa investeasca in dezvoltarea afacerii lor, in timp ce 26% urmaresc cresterea capitalului de lucru.

In cadrul competitiei, au fost depuse spre finantare 315 proiecte si au avut loc 127 de interviuri cu antreprenorii.

Din cele 315 proiecte inscrise, 83% provin din mediul urban, iar 17% din mediul rural. Cele mai multe proiecte castigatoare sunt din regiunea Bucuresti-Ilfov si judetele Cluj, Galati, Ialomita si Iasi.

„Antreprenorii aflati la inceput de drum au nevoie, pe langa sustinere financiara, de un partener de incredere pe termen lung, pentru a-si putea pune planurile in aplicare. Tocmai de aceea, in 2018 am lansat factory by Raiffeisen Bank, un program care nu ofera doar finantare antreprenorilor romani, ci le da posibilitatea de a interactiona cu experti care pot sa-i ajute sa inteleaga mai bine etapele prin care trec pentru a-si dezvolta afacerea. Anul acesta am avut de trei ori mai multi aplicanti, fata de prima editie, iar acest lucru ne confirma tendinta de crestere a numarului celor care doresc sa-si schimbe statutul de angajat cu cel de antreprenor”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepresedinte retail la Raiffeisen Bank.

In primavara acestui an, un studiu online realizat pentru Raiffeisen Bank releva faptul ca unul din doi romani isi doreste sa inceapa propria afacere. „Nu ne-a fost deloc usor sa alegem castigatorii si de aceea am hotarat sa finantam de trei ori mai multe proiecte, fata de editia de anul trecut si fata de ce ne-am propus initial”, a mai spus Vladimir Kalinov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri