Monzo, unul dintre principalii rivali din Regatul Unit al Marii Britanii ai fintech-ului Revolut, si-a dublat evaluarea, ajungand la 2 miliarde de lire sterline dupa inchiderea unei noi runde de finantare.

Banca digitala cu sediul in Londra, ce ofera o aplicatie de mobile banking, a atras 113 milioane de lire sterline intr-o runda de finantare serie F de la un grup de investitori, condusa de catre Y Combinator, o firma de investitii cunoscuta pentru banii acordati catre Airbnb, Dropbox si Reddit. Printre investitori s-au mai aflat Latitude, General Catalyst, Stripe, Passion Capital, Thrive, Goodwater, Accel and Orange Digital Ventures, conform theguardian.com.

In cadrul conferintei Future Banking de anul trecut, organizata de wall-street.ro, Tristan Thomas, head of marketing and community in cadrul Monzo, anunta ca 80% dintre clientii atrasi pana in acel moment s-au inregistrat in aplicatie la sugestia prietenilor.

In urma acestei runde, Monzo a devenit al doilea cel mai valoros startup fintech din Regatul Unit al Marii Britanii, luandu-i locul fintech-ului Revolut (1,7 miliarde de dolari), prezent si pe piata noastra. Pe prima pozitie se ocupa OakNorth, fintech ce ofera credite IMM-urilor.

Lansat in 2015, Monzo a ajuns la 2 milioane de utilizatori, alegand sa se concentreze o mare bucata de vreme doar pe piata din Regatul Unit al Marii Britanii, spre deosebire de Revolut care a cucerit mai multe piete din Europa. Luna trecuta si-a anuntat lansarea in Statele Unite ale Americii, mutare ce a contribuit la atragerea acestei runde de finantare.

Citeste si:
Revolut aduce pe pozitii cheie fosti executivi din banci cu greutate
Revolut aduce pe pozitii...

Momentan, Monzo va opera in Statele Unite ale Americii cu ajutorul unui parteneriat incheiat cu o banca locala, reprezentantii fintech-ului manifestandu-si dorinta de a obtine a aplica in urmatoarea perioada pentru o licenta bancara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Revolut obtine licenta bancara in Europa: ce va putea oferi