Monzo, unul dintre principalii rivali din Regatul Unit al Marii Britanii ai fintech-ului Revolut, si-a dublat evaluarea, ajungand la 2 miliarde de lire sterline dupa inchiderea unei noi runde de finantare.

Banca digitala cu sediul in Londra, ce ofera o aplicatie de mobile banking, a atras 113 milioane de lire sterline intr-o runda de finantare serie F de la un grup de investitori, condusa de catre Y Combinator, o firma de investitii cunoscuta pentru banii acordati catre Airbnb, Dropbox si Reddit. Printre investitori s-au mai aflat Latitude, General Catalyst, Stripe, Passion Capital, Thrive, Goodwater, Accel and Orange Digital Ventures, conform theguardian.com.

In cadrul conferintei Future Banking de anul trecut, organizata de wall-street.ro, Tristan Thomas, head of marketing and community in cadrul Monzo, anunta ca 80% dintre clientii atrasi pana in acel moment s-au inregistrat in aplicatie la sugestia prietenilor.

In urma acestei runde, Monzo a devenit al doilea cel mai valoros startup fintech din Regatul Unit al Marii Britanii, luandu-i locul fintech-ului Revolut (1,7 miliarde de dolari), prezent si pe piata noastra. Pe prima pozitie se ocupa OakNorth, fintech ce ofera credite IMM-urilor.

Lansat in 2015, Monzo a ajuns la 2 milioane de utilizatori, alegand sa se concentreze o mare bucata de vreme doar pe piata din Regatul Unit al Marii Britanii, spre deosebire de Revolut care a cucerit mai multe piete din Europa. Luna trecuta si-a anuntat lansarea in Statele Unite ale Americii, mutare ce a contribuit la atragerea acestei runde de finantare.

Citeste si:
Ca sa fie cool bancile ar trebui sa se "lipeasca" de ultimele trenduri
Ca sa fie cool bancile ar...

Momentan, Monzo va opera in Statele Unite ale Americii cu ajutorul unui parteneriat incheiat cu o banca locala, reprezentantii fintech-ului manifestandu-si dorinta de a obtine a aplica in urmatoarea perioada pentru o licenta bancara.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri