Gothaer: Am inregistrat o crestere importanta a numarului politelor de asigurari de calatorie cu acoperire pentru sporturile de agrement

Odata cu inceperea sezonului de vacante, asigurarea de calatorie revine in centrul atentiei. Astfel, potrivit companiei de asigurari Gothaer, romanii au inteles in ultimii ani, cat de important este ca, in cazul unei calatorii in strainatate, eventualele probleme de sanatate sa fie acoperite prin asigurare. O scurta analiza a portofoliului Gothaer pe segmentul travel (2018 vs. 2017) evidentiaza cateva aspecte importante care definesc aceasta linie de business.

"Romanii calatoresc mai ales in Europa si Turcia si prefera o protectie completa. Acoperirea solicitata pentru aproximativ 90% din asigurarile de calatorie emise de Gothaer in 2018 a fost pentru Europa si Turcia, ceea ce pare sa reprezinte o constanta pentru portofoliul nostru, de vreme ce reflecta si situatia din anul anterior", potrivit companiei de asigurari.

Majoritatea politelor - peste 86% - aveau sume asigurate de pana la 30.000 de euro sau chiar 50.000 de euro, dar, in opinia reprezentantilor Gothaer, romanii sunt constienti de costurile uriase ale serviciilor medicale in strainatate si nu isi asuma riscuri inutile prin contractarea unei acoperiri insuficiente. Cele mai multe dintre politele de calatorie emise de Gothaer au fost incheiate pentru turisti cu varste cuprinse intre 6 si 59 de ani.

"Pentru aceeasi zona acoperita (Europa si Turcia), am inregistrat cea mai importanta crestere a numarului politelor cu acoperire pentru sporturile de agrement. Acest lucru ar putea sugera faptul ca romanii isi schimba modul in care isi petrec timpul in vacanta, incluzand acum mai multe activitati sportive. Problemele medicale intampinate de turistii romani au fost rezolvate prin asigurarea de calatorie In ceea ce priveste dosarele de despagubire, 95% dintre cele platite in 2018 au fost solicitate pentru accidente si boli", arata Gothaer.

De asemenea, o pondere de 55% din totalul cererilor inregistrate in 2018 pe segmentul de calatorii au avut drept cauza "Boli", iar 42% au fost asociate cu "Accidente". Per ansamblu, aceste doua riscuri au generat peste 96% din totalul despagubirilor achitate de catre companie. Pentru "Accidente", valoarea totala a despagubirilor platite in 2018 a fost cu 11% mai mare decat in 2017, pe segmentul de "Boli" inregistrandu-se o crestere de 14%.

Citeste si:
Stăm acasă și ne luptăm cu COVID-19. Ce ar putea să se mai întâmple?
Stăm acasă și ne luptăm cu...

"Din cate se pare, sporturile de iarna (schi, snowboarding) au fost cele mai importante cauze care au stat la baza cresterii numarului de cereri de despagubire in 2018, comparativ cu 2017. Pe de alta parte, cele mai multe dintre daunele achitate au fost inregistrate pentru evenimente in urmatoarele sfere: ORL, oftalmologie, cardio si interventii chirurgicale", mai arata Gothaer.

Desi a sporit numarul celor care aleg a-si achizitiona direct asigurarile de calatorie pe Internet, cu toate acestea, brokerii reprezinta in continuare cel mai important canal de vanzari pe acest segment, intermediind peste 88% dintre asigurarile de calatorie din portofoliul Gothaer.

"Vanzarile online pe segmentul de calatorii au inregistrat, in termeni de prime brute subscrise, o crestere de peste 56% in 2018, comparativ cu 2017. Explicatia: clientii care cauta asigurari de calatorie sunt mobili, flexibili, in permanenta conectati online si, totodata, clienti care incep sa aprecieze tot mai mult avantajele oferite de cumpararea directa, online", potrivit companiei.

Majoritatea clientilor prefera sa asigure exact numarul de zile petrecute intr-un city-break sau intr-o vacanta prelungita - 44% contracteaza o asigurare de calatorie pentru 2 - 7 zile, iar 46%, pentru 8 - 14 zile. La aceste mentiuni, am putea adauga si numarul celor care calatoresc in interes de afaceri, numar care a crescut usor in 2018.

Citeste si:
Groupama vrea să asigure călătoriile românilor în țară cu 34 lei de...
Groupama vrea să asigure...

Cea mai importanta crestere (65%) inregistrata de Gothaer pe segmentul travel este pentru cei care calatoresc in grupuri mari, turisti cu varste cuprinse intre 21 si 50 de ani. Totodata, s-a inregistrat si o crestere de 59% pentru grupurile mai mici, formate din 4 - 20 de persoane.

GoTravel (o polita flexibila care are acoperirea de baza asistenta medicala de urgenta) este produsul cu cea mai mare cota in portofoliul de calatorii Gothaer. Produsul MyTRAVELS (asigurare pentru calatorii multiple) a inregistrat o crestere de 80% in 2018, comparativ cu 2017.

Sursa foto: 279photo Studio / Shutterstock
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri