Adrian Cighi, co-fondator Pago si Simona Adam, coordonator de comunicare si comunitate la Pago, au vorbit in cadrul podcastului FUTURE BANKING, despre ultimele functionalitati pe care urmeaza sa le introduca in aplicatia de plata a facturilor, tarile in care se extind si campania Doneaza cu Pago

FinTech-ul romanesc Pago, a carui poveste a inceput in anul 2016, a ajuns la 1 milion de facturi platite in aplicatie si peste 100.000 de utilizatori activi. Tarile in care au inceput deja procesul de extindere internationala sunt Croatia si Polonia, urmand ca anul viitor sa mearga catre Italia. Tot acest proces il deruleaza in parteneriat cu schema plati Visa, dupa ce dezvoltarea pe piata din Romania a fust sustinuta de catre Mastercard.

Asculta Podcastul Future Banking pentru a afla ce planuri are Pago pentru utilizatorii sai in urmatoarea perioada

"In Polonia si Croatia am lansat aplicatia Pago in versiunea alpha, ceea ce inseamna ca e tradusa in limba din tarile respective, am inceput adaugarea furnizorilor si clientii isi pot conecta conturile, insa deocamdata nu sunt disponibile platile. Pentru anul viitor ne uitam la Italia (...) Parteneriatul cu Visa ne-a ajutat in acest proces de extindere, am inceput sa lucram cu ei acum aproximativ un an. Ne-au sustinut si ne sustin in continuare cu tot ceea ce tine de construirea relatiilor locale de care avem nevoie si promovare”, povesteste Adrian in cadrul podcastului Future Banking.

Pago isi propune sa exploateze si oportunitatile oferite de catre intrarea in vigoare a cerintelor obligatorii a directivei PSD2, care va avea loc in luna septembrie a acestui an, prin dezvoltarea unor noi functionalitati.

"Vom astepta sa vedem ce se intampla dupa intrarea in vigoare. O problema foarte mare este reprezentata de faptul ca directiva nu a fost inca transcrisa in legislatia locala. Noi vrem sa le oferim utilizatorilor Pago posibilitatea de a-si conecta conturile de la mai multe banci in aplicatie pentru a le administra dintr-un singur loc”, declara Adrian.

Asculta podcastul integral atasat mai jos pentru a afla ce planuri are aplicatia Pago pentru utilizatorii ei:

Incepand cu luna septembrie a acestui an, utilizatorii Pago vor putea face donatii catre 15 ONG-uri ce vor fi selectate pentru a face parte din campania “Doneaza cu Pago”, ce va fi coordonata de catre Simona Adam.

“Avem in jur de 500 de utilizatori Pago cu care discutam frecvent si care ne-au spus ca si-ar dori sa poata dona din aplicatie. Pana la finalul lunii august vom derula procesul de selectie impreuna cu un juriu, in urma caruia vom selecta 15 organizatii”, explica Simona Adam.

Sursa foto: Farknot Architec / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri