Visa anunta oficial lansare serviciului de plati care le permite comerciantilor online sa iti dea banii mai repede inapoi pe produsele returnate

Visa lanseaza, in premiera europeana, in Romania, serviciul de plati instant Visa Direct, prin care clientii isi pot primi banii inapoi in timp real atunci cand returneaza produse sau servicii achizitionate cu cardul online. Primul comerciant din Europa care a implementat serviciul Visa Direct este eMAG, cel mai mare retailer online din Romania.

In Romania, aproximativ 80% din bunurile comandate online sunt achitate in numerar la livrare. Platile online au inregistrat rate de crestere semnificative in Romania in ultimii ani, peste cresterea comertului traditional. De exemplu, platile online cu carduri Visa in Romania au crescut cu 48% in 2018, se arata in comunicatul de presa.

"Consumatorii care platesc online beneficiaza, de asemenea, de acces rapid si in deplina siguranta la contul lor bancar oriunde, oricand si fara costuri suplimentare, in timp ce plata in numerar presupune timp suplimentar pentru retragerea banilor de la ATM, iar in unele cazuri si comisioane pentru retragerea banilor din cont", conform precizarilor facute de reprezentantii Visa.

Visa Direct este o platforma de plati in timp real care permite companiilor sa beneficieze de reteaua globala Visa de procesare a platilor pentru a schimba metodele traditionale in care sunt realizate tranzactiile domestice si transfrontaliere intre companii si consumatori . Visa colaboreaza cu furnizori de servicii de plata, clienti institutii financiare si parteneri strategici pentru a dezvolta servicii pe baza Visa Direct.

Visa Direct este una dintre numeroasele facilitati bazate pe interfetele de programare a aplicatiilor de plata (API) disponibile pe platforma Visa Developer - o platforma deschisa menita sa stimuleze inovatia in domeniul platilor si al comertului. Platforma este conceputa pentru a ajuta institutiile financiare, comerciantii si companiile de tehnologie sa raspunda cerintelor consumatorilor si comerciantilor care se bazeaza din ce in ce mai mult pe dispozitivele conectate pentru a face cumparaturi, pentru a plati si a fi platiti.

Citeste si:
Visa: 4 instituții oferă soluția Tap-to-Phone în România. Ce bănci...
Visa: 3 bănci și Global...

eMAG a anuntat la finalul lunii iulie lanseaza serviciului Instant Money Back, primul serviciu de transfer instant al banilor prin care clientii care efectueaza plati online cu un card salvat primesc in maximum 30 de minute de la solutionarea comenzii contravaloarea produselor returnate. Pentru beneficia de Instant Money Back, clientii pot utiliza cardurile deja salvate in contul eMAG sau pot salva cardul la finalizarea comenzii.

Instant Money Back foloseste tehnologia Visa Direct dezvoltata de Visa pentru a permite transferul rapid de bani de pe cardurile de credit sau debit Visa debit si Visa electron si tehnologia Moneysend dezvoltata impreuna cu Mastercard pentru a facilita transferul rapid de bani intre cardurile de credit sau debit Mastercard sau Maestro.

Serviciile sunt furnizate prin intermediul procesatorului de plati online PayU si al Alpha Bank Romania.

Citeste si:
Cum să primești instant banii pe card când returnezi un produs...
Cum să primești instant banii...
Sursa foto: By Tony Stock / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri