Rectificarea bugetara va fi una pozitiva, "spera" ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. Acesta a declarat, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, ca toate ministerele care au investitii planificate vor primii banii necesari la rectificare.

“Pot sa spun asa, intr-un singur cuvant ca va fi o rectificare speram noi pozitiva, adica toate ministerele, cele care au planificate masuri importante de investitii si nu numai, vor primi toate sumele necesare astfel incat pana la finele acestui an sa le si aplice”, a precizat Teodorovici.

Referitor la bugetele locale, ministrul Finantelor a promis ca acestea vor fi reintregite si cu sumele aferente primului trimestru care, din cauza adoptarii cu intarziere a Legii bugetului de stat, nu au fost virate primariilor.

“Asa cum am promis noi in programul de guvernare, stiti foarte bine, de la 1 ianuarie avem 100% impozitul pe venit pe care trebuie sa-l alocam la nivel local, asa am promis si chiar daca Legea bugetului de stat pe acest an prevede din luna martie, sa spunem asa, inclusiv aceasta alocare, nu, o sa o dam de la inceput de an, o sa alocam sumele necesare pentru functionarea pana la final de an (...) dar se va face intr-o abordare oarecum diferita, sa spunem, sumele vor fi alocate si pe baza acestor nevoi, punctual, in discutie cu fiecare (...) in parte astfel incat sa fim siguri ca sumele vor fi suficiente pentru ceea ce au de facut pana la final de an”, a mai spus Teodorovici.

Acesta a dat asigurari ca vor fi banii necesari aplicarii Legii pensiilor si a promis ca proiectul de buget pe 2020 va fi pus in dezbatere in septembrie anul acesta.

Citeste si:
INS: Importurile cresc de doua ori mai repede decat exporturile
INS: Importurile cresc de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Romanii din strainatate vor trimite bani in Romania fara comisioane