Raiffeisen Bank lanseaza RaiPay, aplicatia Android prin care clientii sai pot plati contactless cu telefonul la comercianti. RaiPay permite adaugarea, prin NFC, a cardurilor Raiffeisen Bank de debit sau de credit si realizarea platilor la POS, inclusiv a platilor in rate fara dobanda.

„Telefonul mobil a devenit, pe rand, camera foto, computer, televizor, iar acum vedem cum preia si functia de card bancar. Tehnologia evolueaza, iar comportamentele clientilor se schimba, inclusiv atunci cand vine vorba de plati. De astazi, clientii Raiffeisen Bank vor putea plati cu telefonul, la POS. Simplu, rapid si la fel de sigur ca atunci fac o plata cu cardul. RaiPay vine natural sa completeze suita de aplicatii digitale lansate anul acesta, dupa ce, din luna mai, le-am prezentat clientilor nostri noile aplicatii de internet si mobile banking”, a spus Steven van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank Romania, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

Aplicatia RaiPay a fost dezvoltata la nivelul grupului Raiffeisen Bank International si va fi disponibila si clientilor din alte trei tari, respectiv Cehia, Bulgaria si Serbia. RaiPay este o aplicatie de sine statatoare, dedicata clientilor care au smartphone-uri cu sistem de operare Android, cel putin versiunea 5.0.

Retail jobs

Astfel, Raiffeisen Bank Romania devine a treia banca din Romania care isi lanseaza propria solutie de plata cu telefonul, dupa Banca Transilvania si ING Bank. Tot luna aceasta este asteptata si lansarea George Pay, solutia dezvoltata de BCR.

RaiPay: cum pot plati clientii Raiffeisen Bank Romania cu telefonul

Pentru a putea plati cu telefonul, utilizatorii RaiPay au de urmat trei pasi: descarca aplicatia din Google Play Store, adauga cardurile, de debit ori de credit, de persoana fizica sau juridica, si pot incepe cumparaturile. Cei care au un card de cumparaturi Raiffeisen Bank pot face inclusiv plati in rate fara dobanda, direct cu telefonul.

Apreciaza pagian de Facebook FUTURE BANKING AICI pentru a fi la curent cu ultimele trenduri din sistemul financiar.

Cum iti inregistrezi cardurile in aplicatia RaiPay lansata de Raiffeisen Bank Romania

Citeste si:
România a ars etape în pandemie! Cât am progresat însă la...
Cătălin Crețu, Visa: România...

Inregistrarea cardurilor in aplicatia RaiPay se realizeaza prin intermediul tehnologiei NFC (Near Field Communication - comunicare in camp apropiat), aceeasi tehnologie folosita si pentru plata la POS cu telefonu. Clientii Raiffeisen Bank Romania pot avea toate cardurile emise de catre banca la indemana, online, fara a mai fi necesar sa le foloseasca si pe cele fizice.

Pentru a face o plata, clientii apropie smartphone-ul de POS si aprind ecranul. Pentru platile mai mari de 100 de lei este necesara deblocarea ecranului, iar pentru platile de peste 500 lei se va cere autorizarea prin introducerea parolei aplicatiei. Clientul poate face cateva plati succesive sub 100 lei doar cu aprinderea ecranului telefonului, dupa care se solicita autentificare, indiferent de valoarea platii.

Chiar daca smartphone-ul nu este conectat la internet, cu RaiPay se pot face pana la 10 plati la POS, dupa care se va solicita conectarea la internet. Utilizarea RaiPay este gratuita, atat in tara, cat si in strainatate, iar platile cu telefonul mobil sunt realizate fara taxe sau comisioane. Aplicatia este disponibila atat in limba romana cat si in engleza.

Citeste si:
Raiffeisen Bank are 800.000 de clienți digitali activi. Câți fac...
Raiffeisen Bank a anunțat...

Puteti vedea in video-ul de mai jos cum functioneaza aplicatia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri