FinTech-ul suedez Klarna a devenit cel mai bine cotat din Europa dupa o runda de investitii ce i-a propulsat evaluarea la 5,5 miliarde de dolari.

FinTech-ul a atins noua evaluarea in urma unei runde de investitii de 460 de milioane de dolari, condusa de catre Dragoneer, impreuna cu BlackRock si Commonwealth Bank din Australia, conform theguardian.com.

Klarna, business printre ai carui investitori se afla si rapperul Snoop Dogg, a atras atentia datorita solutiei inovatoare cu care a atacat zona de plati, o alternativa pentru cardurile de credit, prin care le permite utilizatorilor sa cumpere acum si sa plateasca dupa o anumita perioada de timp, de cele mai multe ori fara a le impune dobanzi in cazul in care respecta termenele.

Solutia lor poate fi vazuta la peste 130.000 de magazine online, in momentul in care utilizatorul ajunge la etapa de checkout.

Citeste si:
Industria FinTech atrage 15 mld. de dolari de la investitori in S1
Miliarde de dolari continua...

Apetitul investitorilor pentru industria FinTech din Europa nu pare a se domoli, tinand cont ca luna trecuta N26, o banca digitala care concureaza cu serviciile oferite de Revolut, a ajuns la o evaluare de 3,5 miliarde de dolari, dupa o investitie de 113 milioane de lire. De asemenea, cu o luna inainte de acest eveniment, Monzo, un alt jucator din aceeasi categorie isi dubla evaluarea, ajungand la 2 miliarde de lire sterline dupa o noua runda de investitii.

Sursa foto: Snoop Dogg / Facebook

Sursa foto: Facebook / Snoop Dogg

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
CEC Bank finanteaza cu 25 de milioane de euro Grupul Aaylex