10 "inamici" ai bancilor din Europa, alesi in functie de tara de origine: cine intra in "hora" cu Revolut

FinTech-urile din categoria “challenger banks” care se concentreaza pe oferirea anumitor servicii din zona bancara, insa imbracate cu ajutorul tehnologiei intr-o experienta mai placuta pentru utilizator, castiga din ce in ce mai mult teren de la un an la altul. Va prezentam mai jos 10 astfel de startup-uri, alese in functie de tara de origine.

O serie dintre aceste business-uri de tip FinTech au plecat din postura de startup-uri ce erau ajutate de catre un partener din zona traditionala pentru a-si desfasura activitatea, insa in ultimii 2-3 ani au facut progrese semnificative in ceea ce priveste obtinerea unei licente bancare proprii ce le transforma intr-o banca digitala.

Vrei sa vezi cum arata ecosistemul FinTech-urilor Romanesti? Descarca gratuit de AICI prima harta a FinTech-urilor din Romania.

Anglia - Revolut

Revolut, FinTech-ul britanic lansat in 2015, care se apropie de 1 milion de utilizatori in Romania ofera servicii precum transferul de bani, plati, un curs valutar avantajos si cumpararea de actiuni sau de criptomonede. Business-ul le ofera posiblitatea utilizatorilor sa isi comande si un card care vine atasat contului ce poate fi standard, premium sau metal si produse de creditare sau asigurari prin intermediul parteneriatelor cu jucatori traditionali.

Britanicii au in jur de 10 milioane de utilizatori in Europa, Canada, Australia si Singapore.

Citeste si:
Vine Google Pay în România? Cel puțin 7 bănci și Fintech-uri ar...
Vine Google Pay în România?...

Irlanda - Fire

Unul dintre cele mai promitatoare FinTech-uri din Irlanda este Fire. Acesta ajuta, in principal, firmele sa isi administreze platile prin intermediul conturilor online si cardurilor de debit, suportand un portofoliu mare de servicii de plata accesibile prin intermediul unui API(application programming interface).

Conturile business-ului fondat in 2009, atat in euro cat si in lire sterline, sunt disponibile si pentru persoanele fizice din Regatul Unit al Marii Britanii, conform fintechnews.ch.

Germania - N26

N26 este unul dintre principalii competitori ai Revolut, ambele business-uri oferind aplicatii de mobile banking ce le pun la dispozitie clientilor conturi curente cu servicii de baza, la care sunt atasate carduri de debit, dar si instrumente financiare oferite de catre institutiile financiare partenere. Fintech-ul are peste 3,5 milioane de clienti in 26 de piete .

Olanda - Bunq

Fondat in 2015, Bunq este o banca digitala cu utilizatori la nivel international, inclusiv in Romania, ce are sediul in Amsterdam. Bunq ofera o paleta diversa de servicii financiare prin intermediul contului curent ce poate fi accesat prin intermediul aplicatiei de mobile banking. Olandezii se diferentiaza fata de jucatori precum N26 si Revolut deoarece cardul pe care il ofera este vazut ca un card de credit, putand fi astfel folosit pentru inchirierea de masini sau rezervarea camerelor la hotel.

Citeste si:
Klarna, FinTech-ul sustinut de Snoop Dogg, e cel mai bine cotat din UE
Klarna, FinTech-ul suedez...

Franta - Nickel

Cunoscuta inainte sub denumirea de Compte Nickel, FinTech-ul este o alternativa a servicilor bancare traditionale din Franta. Fondat in 2014, business-ul ofera conturi curente cu carduri de debit atasate ce pot fi administrate prin intermediul unei aplicatii de mobile banking.

Nickel are peste 1,2 milioane de clienti in Franta si isi propune sa se extinda in Spania, Portugalia, Belgia, Italia si Austria.

Belgia - Anytime

Anytime este un start-up FinTech belgian care ofera conturi curente, carduri de debit si o serie de servicii financiare destintate IMM-urilor, ce pot fi administrate prin intermediul unei aplicatii de mobile banking

Elvetia - Neon

Neon este un fintech start-up cu sediul in capitala Elvetiei care a dezvoltat o aplicatie de mobile banking ce le ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si administra operatiunile bancare de baza. FinTech-ul are peste 10.000 de clienti pana in acest moment.

Citeste si:
Mastercard anunță serviciul Google Pay: cu ce bănci a implementat...
Mastercard anunță serviciul...

Spania - Bnext

Lansat in 2018, Bnext este lider in Spania pe zona jucatorilor digitali care ofera servicii exclusiv prin intermediul aplicatiilor de mobile banking. Are peste 300.000 de utilizatori activi si tranzactii lunare de peste 100 de milioane de euro.

Bnext pune la dispozitie utilizatorilor un cont curent cu servicii financiare standard si un marketplace cu instrumente oferite de catre jucatorii parteneri. De asmenea, FinTech-ul pune la dispozitie o solutie de agregare a conturilor care le permite utilizatorilor sa isi administreze direct din aplicatia lor conturile bancare deschise la instutiile financiare traditionale.

Portugalia - Banco BNI Europa

Banco BNI Europa este o banca digitala lansata in 2014 in Portugalia ce le ofera utilizatorilor o platforma de banking cu instrumente financiare inovatoare, mulate pe nevoile lor. FinTech-ul se bazeaza pe parteneriate strategice cu alti jucatori din industrie pentru dezvoltarea noilor produse.

Suedia - Klarna

Fondata in 2005, Klarna este una dintre cele mai mari banci online din Europa. A obtinut licenta bancara in 2017 si ofera solutii de plata pentru peste 80 de milioane de utilizatori din 17 tari. Prin intermediul a peste 190.000 de comercianti online, Klarna pune la diverse metode de plata precum cea in rate sau dupa livrare.

Sursa foto: Alfa Photo / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri