Detinatorii de carduri Visa din Romania vor fi primii din Europa care vor beneficia de o noua solutie oferita de Visa institutiilor financiare si comerciantilor, in cadrul unui proiect pilot, care permite clientilor acestora sa isi achite cumparaturile in rate cu cardul de credit Visa, in magazinele fizice sau online.

Serviciul Visa de plata in rate lansat in Romania este parte a unui proiect pilot mai extins derulat la nivel global, urmand sa fie comercializat pe scara larga din 2020. Detinatorii de carduri Visa eligibili vor avea optiunea de a-si imparti costul total al produselor eligibile in transe mai mici, egale, distribuite pe o perioada de timp definita, conform unui comunicat de presa emis de companie.

In cadrul etapei pilot, detinatorii de carduri ING Bank vor putea plati in rate in magazinele fizice ALTEX si online la eMAG. Participarea comerciantilor la program este facilitata de PayU, Alpha Bank si UniCredit Bank.

“Un studiu derulat de Visa printre consumatorii romani a aratat ca plata in rate este un criteriu major cand vorbim de cumparaturi. Am dezvoltat solutia de plata in rate la cheie pentru a permite comerciantilor si emitentilor de carduri de credit sa ofere aceasta functionalitate fara sa fie nevoiti sa aloce resurse considerabile de timp si bani pentru dezvoltarea unei infrastructuri de la zero. Totodata, comerciantii care integreaza solutia vor putea sa ofere consumatorilor un mod sigur si rapid de a plati in rate, ceea ce va creste vanzarile si satisfactia clientilor”, a declarat Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta in cadrul Visa.

Detinatorii de carduri eligibili isi pot alege planul de rate direct la casa sau in momentul finalizarii comenzii online, iar bancile emitente pot oferi acest serviciu prin intermediul retelei Visa, fara a fi nevoie sa-si dezvolte propria infrastructura de acceptare.

Segmentul cardurilor de credit a avut un ritm de crestere constant in ultimii ani pe piata locala, iar comportamentul de plata s-a imbunatatit. Valoarea platilor cu cardurile de credit din Romania a crescut cu 80% in ultimii trei ani, la 12 miliarde de lei in 2018, iar primul semestru din 2019 confirma tendinta de crestere sustinuta, cu un avans de 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Bancii Nationale. In ceea ce priveste numarul de tranzactii, zilnic se realizeaza in medie peste 200.000 de plati cu carduri de credit emise de bancile din Romania.

Sursa foto: Vastram / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri