Visa deruleaza un program pilot la nivel global prin intermediul caruia le ofera partenerilor de business posibilitatea de a integra noi solutii pentru plata in rate. In Romania, Alpha Bank, eMAG, ING Bank si PayU sunt entitatile care au inceput deja testele.

Compania precizeaza ca in urma integrarii noilor solutii, comerciantii le pot oferi clientilor posibilitatea de a plati in rate folosind unul dintre cardurile Visa pe care le au deja in portofel, fara a mai fi nevoiti sa apeleze la alte instrumente financiare. Cu noua solutie destinata platilor in rate, detinatorii de carduri Visa vor avea optiunea de a-si imparti costul produselor eligibile in transe mai mici intinse pe o anumita perioada de timp, indiferent daca fac cumparaturile online sau in magazin.

"Solutia Visa destinata platilor in rate le permite emitentilor sa ofere acces la acest proces prin contul curent pe care clientii il au deja si cu care sunt familiari, in loc sa apeleze alte instrumente de credit sau sa descarce alte aplicatii”, precizeaza Sam Shrauger, senior vice president Visa.

Reprezentantul Visa se asteapta ca plata in rate sa devina un instrument de baza atat pentru tranzactiile locale cat si cele transfrontaliere. La nivel global, schema de plati testeaza solutia in cadrul programului pilot cu diversi parteneri pentru a identifica cat mai multe fluxuri in care se poate aplica. In Romania, Alpha Bank, eMAG, ING Bank Romania si PayU sunt parte a programului pilot.

In acest moment, clientii din Romania care fac cumparaturi de pe magazinele online pot accesa diverse instrumente precum cardurile de credit cu scheme de rate fara dobanda sau fluxurile online de credit precum cel lansat de TBI Credit. De asemenea, un alt produs lansat recent este PayU Online Credit, dezvoltat impreuna cu TBI Bank, ce le permite clientilor sa plateasca in rate online de la 4 la 60 de luni.

La nivel global, reprezentantii schemei de plati precizeaza ca in 2017, volumul platilor in rate la nivel global a fost de 1,2 trilioane de dolari, crescand cu 15% de la un an la altul, de doua ori mai rapid decat cardurile de credit. Noua solutie oferita de Visa este programata sa devina accesibila clientilor si partenerilor in luna ianuarie 2020.

Conform ultimului buletin lunar publicat de catre Banca Nationala a Romaniei, ce face referire la situatia de la finalul lunii aprilie a acestui an, numarul total de restantieri(persoane fizice) la bancile de pe piata noastra a ajuns la 548.092, cu 12.660 mai multi fata de luna anterioara.

Sursa foto: By Tony Stock / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri