Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) acuza direct de "ipocrizie" si "totala lipsa de responsabilitate" Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) care ar refuza sa recunoasca faptul ca societatea de asigurari City Insurance ar avea probleme serioase atat in onorarea obligatiilor de despagubire, cat si din punct de vedere a solvabilitatii. Compania City Insurance are un procent de peste 90% din portofoliu format din polite RCA.

"In urma cu 4 ani, Astra Asigurari intra in faliment in conditiile in care fostul presedinte, Misu Negritoiu, ne dadea tuturor asigurari pana in ultimul moment ca societatea nu are probleme financiare. Astazi, Leonardo Badea procedeaza in mod identic: ne da tuturor asigurari ca City Insurance este solvabila si daca cumva vor aparea probleme, ASF va interveni cu profesionalism si promptitudine si va rezolva problema, iar peste o luna, dansul pleaca viceguvernator la BNR", arata ASSAI.

Declaratiile ASSAI vin in contextul in care, ieri, City Insurance a trimis un comunicat de presa care cuprindea si o opinie a ASF, potrivit careia compania de asigurari nu are dificultati financiare: "Autoritatea de Supraveghere Financiara supravegheaza indeaproape societatile de asigurare autorizate. In cazul in care sunt constatate disfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea acestora sau respectarea cerintelor de capital, ASF dispune masurile prevazute de legislatia in vigoare, cum de altfel a si facut recent. Compania City Insurance este stabila din punctul de vedere al indicatorilor de solvabilitate".

ASSAI afirma ca, in pofida anuntului "triumfalist" al ASF potrivit caruia City Insurance este in parametri normali, societatea de asigurari ar inregistra de fapt sume importante neachitate atat in Romania, cat si in plan extern. "ASSAI recomanda tuturor unitatilor reparatoare sa isi reduca expunerea reparatiilor pe societatea City Insurance".

City Insurance arata ieri ca pentru perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019 raporta: total prime brute subscrise de 239 milioane euro, echivalentul a 1,132 milioane lei; un total numar polite emise de 4,07 milioane; un total numar dosare daune platite: 93.761 si un total volum daune platite: 143 milioane euro, echivalentul a 681 milioane lei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri